ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΟικονομίαΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ο προυπολογισμος

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ ο κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2022, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε σύνολο 300 βουλευτών οι 158 ψήφισαν «υπέρ» και οι 142 ψήφισαν «κατά».

 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν τον προϋπολογισμό και τον κατήγγειλαν ως αντιλαϊκό και βαθιά ταξικό υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Μέσα από τις παρεμβάσεις και τις ομιλίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυήμερης συζήτησης στη Βουλή, ανέδειξαν όχι μόνο πλευρές του προϋπολογισμού που αποτυπώνουν τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα, αλλά έβαλαν στο προσκήνιο το πώς θα μπορούσε να ζει ο λαός και η εργατική τάξη σήμερα, με βάση τις δυνατότητες της εποχής, αν απαλλασσόταν από το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που μπαίνει εμπόδιο.

 

Τον προϋπολογισμό του 2022 καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση υπερψήφισαν μόνο τις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies