ΔιεθνήΕιδησούλες

Υπο πολιορκία το λιμάνι της Μαριούπολης και αλλες πολεις

Το λιμανι της Μαριουπολης στην ανατολική Ουκρανία, βρίσκεται υπό πολιορκία, υφίσταται «αποκλεισμό» από τον ρωσικό στρατό και «ανελέητες» επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, ζητώντας να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος.

Η πόλη των περίπου 450.000 κατοίκων, στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, θεωρείται κρίσιμη για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Επισης, οι πόλεις στα νότια της χώρας, με πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερη πίεση, αν και η Ρωσία συνεχίζει να πιέζει και από τα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε τη Δύση για τη συνεχιζόμενη άρνησή της να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του. «Όλοι οι άνθρωποι που πεθαίνουν θα πεθάνουν εξαιτίας σας», είπε.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, απηύθυνε έκκληση για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στην πόλη του εν μέσω αυτού που αποκάλεσε «μπλόκο» από τις ρωσικές δυνάμεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP,ΒΒC)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies