ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Σχεδόν κατά 20 λεπτά το λίτρο έχει αυξηθεί από τα μέσα Νοεμβρίου έως σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως ένα «φουλάρισμα» αυτοκινήτου με δεξαμενή καυσίμου 50 λίτρων, έχει αυξηθεί από τα 70 ευρώ, στα 80 ευρώ.

Η άνοδος των τιμών των καυσίμων θεωρητικά οφείλεται κυρίως στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Ενδεικτικά, στις αρχές Νοεμβρίου 2020 η τιμή του αργού πετρελαίου ήταν στα 35 δολάρια το βαρέλι και σήμερα διαμορφώνεται στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι το 60% της τιμής των υγρών καυσίμων προέρχεται από την υπερφορολόγηση του ελληνικού κράτους,  παράλληλα, οι τιμές δεν μειώνονται όταν έχουμε πτώση της Διεθνούς τιμής του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης στα 4.230 πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας ήταν χθες στο 1,598 ευρώ ανά λίτρο, όταν στις 6 Νοεμβρίου ήταν στο 1,408 ευρώ ανά λίτρο. Η μέση τιμή της σούπερ αμόλυβδης ήταν 1,772 ευρώ ανά λίτρο, όταν στις 6 Νοεμβρίου ήταν στο 1,617 ευρώ ανά λίτρο. Η μέση τιμή της σούπερ βενζίνης διαμορφώνεται σήμερα στα 1,709 ευρώ ανά λίτρο, όταν στις 6 Νοεμβρίου ήταν στο 1,622 ευρώ ανά λίτρο.

Η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης διαμορφώνεται σήμερα στα 1,321 ευρώ ανά λίτρο, όταν στις 6 Νοεμβρίου ήταν στο 1,122 ευρώ ανά λίτρο. Η μέση τιμή του υγραερίου κίνησης διαμορφώνεται σήμερα στα 0,837 ευρώ ανά λίτρο, όταν στις 6 Νοεμβρίου ήταν στο 0,729 ευρώ ανά λίτρο.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσής διαμορφώνεται σήμερα στα 0,964 ευρώ ανά λίτρο, όταν στις 6 Νοεμβρίου ήταν στο 0,788 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει πως ο τόνος diesel θέρμανσης κατ΄οίκον, είναι πλέον 176 ευρώ πιο ακριβός σε σχέση με το Νοέμβριο!

Το αυξημένο κόστος ενέργειας έρχεται να επιβαρύνει πρόσθετα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που είναι ήδη επηρεασμένοι από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ωστόσο, οι αυξημένες τιμές των καυσίμων θα τροφοδοτήσουν ευρύτερες πληθωριστικές πιέσεις που αναμένεται να γίνουν ορατές μετά τον Απρίλιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε χθες πως θα υπάρξει μεταβλητότητα στον πληθωρισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2021.

 

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies