Το 10οΦεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας θα φιλοξενήσει το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 20.30 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας τον παγκοσμίου φήμης σολίστ Marco Tamayo. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του. Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα La Stampa δικαίως του έδωσε τον τίτλο «o βασιλιάς της κιθάρας». Μουσικοί όπως οι JohnWilliams, LeoBrouwer και EliotFisk έχουν περιγράψει με διθυραμβικά σχόλια την τεχνική, τη μουσική ευφυΐα και το αστείρευτο ταλέντο του κουβανού ερμηνευτή.

Ο M.Tamayo έχει αγαπηθεί από το κοινό της κλασσικής κιθάρας δίνοντας ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Έχει αποσπάσει περισσότερα από 25 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει συμπράξει με διάσημες ορχήστρες ως σολίστας όπως οι Philarmoni cofTurin (Ιταλία), Philarmoni cofSt. Petersburg (Ρωσία), Philarmoni cofCuliacán (Μεξικό), Philarmonico fHavanna (Κούβα) κ.ά. Είναι καθηγητής στο UniversityofArts (UDK) Berlin, στο MozarteumUniversityofArtsinSalzburgκαιστο Gustav Mahler P. University in Klagenfurt (www.marcotamayoedition.com).

Το Σάββατο 2 Ιουλίου, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ του έργα υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το πιο ακριβοπληρωμένο κονσέρτο του κόσμου, το ConciertodeAranjuez του JoaquínRodrigo.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Λουκάς Γεώργας.

Τιμή εισιτηρίων : 10€
Προπώληση εισιτηρίων: Δευτέρα με Παρασκευή, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 10.00-13.00και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 16.00-21.00.

Έναρξη προπώλησης Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022.