Μεσσηνίας

5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διοργανώνουν την 5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης την Πέμπτη 27 Απριλίου και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 για μαθητές και μαθήτριες των Δ΄- Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, όλων των τάξεων Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. της χώρας. Η Διημερίδα πραγματοποιείται με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. ως εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκτός από όλες τις βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, πρόκειται να συμμετέχουν συνολικά 46 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές/τριες από το Λύκειο Αργυροκάστρου της Β. Ηπείρου της Αλβανίας. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών αναμένονται στον αρχαιολογικό χώρο περισσότεροι/ες από 1.500 μαθητές/τριες.

Η 5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη είναι μια διοργάνωση παιδαγωγικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέσω αυτής το αρχαίο στάδιο ξαναζωντανεύει, εμπνέει και διαπαιδαγωγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Ευανάγνωστη και παιδευτική», η Αρχαία Μεσσήνη είναι για τους επισκέπτες μια πραγματική αποκάλυψη. Μια αρχαία πόλη που ζει μια δεύτερη ζωή στο παρόν.
Οι έννοιες «αθλητισμός», «εκπαίδευση» και «πολιτισμός» συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν διαρκώς στο πέρασμα του χρόνου. Στόχος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά είναι να μεταδώσουν μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ένα πυρήνα αξιών που χαρακτηρίζουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Να αναδείξουν το πνεύμα της φιλοξενίας και της ευγενούς άμιλλας, όπως αυτό αναδείχθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, και μάλιστα στον φυσικό του χώρο.

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει στις 10.30π.μ. με την τελετή έναρξης και ολοκληρώνεται στις 1.30μ.μ. και τις δύο ημέρες (Πέμπτη 27 Απριλίου – Δημοτικά Σχολεία και Παρασκευή 28 Απριλίου Γυμνάσια/Λύκεια).
Στους αγώνες περιλαμβάνονται τα εξής αγωνίσματα:
Αγώνες Δρόμου
Ρίψη λίθου
Μήκος άνευ φοράς
Ακόντιο
Η διεξαγωγή των αγωνισμάτων θα έχει αρκετές αναφορές στην αρχαιότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ύσπληγα: To μηχανισμό που χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα κατά τους Ολυμπιακούς και άλλους αθλητικούς αγώνες, για να αποφεύγεται η πρόωρη εκκίνηση των αθλητών.
Ευελπιστούμε η 5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία βιωματικής εκπαίδευσης για όλους.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies