ΔιεθνήΕιδησούλες

Συγκλονιστική εκδήλωση των εξόριστων χιλιανών κατά των επιγόνων της δικτατορίας

Συγκλονιστική εκδήλωση των εξόριστων χιλιανών κατά των επιγόνων της δικτατορίας του Πινοσέτ (Χουάν Πινέϊρα) στο Διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου με την οποία ζητούν νέο δημοκρατικό Σύνταγμα για τη Χιλή.

Η Χιλή βιώνει τη σοβαρότερη κοινωνική αναταραχή της τελευταίας τριακονταετίας, μια έκρηξη της λαϊκής οργής για τις διευρυνόμενες ανισότητες στη χώρα, παρά τις χειρονομίες του προέδρου Πινιέρα, τις οποίες πολλοί διαδηλωτές χθες χαρακτήριζαν με όρους όπως “φάρσα”. “Πιστεύουν ότι θα ηρεμήσει ο λαός έτσι; Όχι, δεν θα ηρεμήσει, αυτό θα συνεχιστεί, δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε“, είπε χαρακτηριστικά η Χιμένα Γκουτιέρες, μια διαδηλώτρια στην πρωτεύουσα, όπου εξακολουθεί να ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιβλήθηκε βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας για πέμπτη συναπτή νύχτα.

Πέρα από τους 18 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, άλλοι 269 έχουν τραυματιστεί και περίπου 1.900 έχουν συλληφθεί, κατά το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανεξάρτητη αρχή.

Περίπου 20.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα στην προσπάθεια των αρχών να ελέγξουν την κατάσταση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο στρατός βγήκε στους δρόμους μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990). Ένα από τα κεντρικά αιτήματα των διαδηλωτών είναι οι ένοπλες δυνάμεις “να επιστρέψουν στους στρατώνες” τους.

Παρακολουθείστε:

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies