Μεσσηνίας

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Καλογερόρραχη

Με λαμπρότητα και τη θερμή συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 1η Ιουνίου, ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στη Δημοτική Κοινότητα Καλογερόρραχης. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας τελέστηκαν Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, με πλήθος πιστών να τιμά τη μεγάλη αυτή ημέρα της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Τριάδας στους δρόμους της Δ.Κ., μια πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο. Η δράση αυτή ενίσχυσε το αίσθημα ενότητας και συλλογικότητας, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν ενεργά στον εορτασμό.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ο Δήμος Μεσσήνης, η Δημοτική Κοινότητα Καλογερόρραχης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Σαμαρίνα” προσέφεραν κέρασμα στο γραφείο του Συλλόγου, συμβάλλοντας στη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα της ημέρας.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου ζωντάνεψε τη Δημοτική Κοινότητα, προσελκύοντας επισκέπτες και από τις γύρω περιοχές. Η εκδήλωση απέδειξε ότι τα μικρά χωριά διαθέτουν ισχυρούς δεσμούς και, μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία, μπορούν να διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Χρυσομάλλης: Παράταση ολοκλήρωσης των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» έως τις 17 Ιουλίου.

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: Εντάχθηκε η ανάπλαση του χώρου πρασίνου 17 στρεμμάτων στην περιοχή «Κορδία» της Καλαμάτας

admin2020

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης παρουσιάζει τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από την Εφηβική Ομάδα Θεατροπαιχνιδιών

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies