Κορίνθου

Eγκαίνια με…άρωμα εκλογών για την έκθεση του Επιμελητηρίου «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2023»

Στη σκιά μεν του ναυαγίου που συντάραξε τη χώρα και εν μέσω τριήμερου εθνικού πένθους, αλλά με απόφαση υλοποίησης προς ωφελεία του επιχειρείν πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΠΕΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2023», στο λιμάνι της Κορίνθου, με καθε επισημότητα.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Την εκθεσιακή δραστηριότητα φιλοξενεί η Κόρινθος το τριήμερο 15-18 Ιουνίου 2023.

Η επισημότητα έγκειται στις παρουσίες, τρεις πρώην υπουργοί οι κ.κ. Σταϊκούρας, Σκανδαλίδης και Τσακαλώτος, έδωσαν το παρών στα εγκαίνια δίνοντας βέβαια με τις δικές τους μακροσκελείς για τη φύση του γεγονότος τοποθετήσεις, το δικό τους προεκλογικό στίγμα, όντας και οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές στην κάλπη τηςς 25ης Ιουνίου.

Η έναρξη των εγκαινίων καθυστέρησε περίπου μία ώρα έως ότου οι επίσημοι προσκεκλημμένοι φτάσουν και φωτογραφηθούν.

Μεταξύ αυτών οι Βουλευτές Κορινθίας και πρώην υπουργοί Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές Γιώργος Ψυχογιός και Κατερίνα Ταγαρά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- μεγάλος χορηγός της έκθεσης, όπως και ο δήμος Κορινθίωνς- ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Πρόεδροι επιμελητηρίων από την Πελοπόννησο και ευρύτερα, πρόεδροι φορέων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι Κορινθίας κ.κ. Γκιώνης, Παπακυριάκος, Σταματόπουλος και Τσιώτος, υποψήφιοι βεβαίως σε κάθε βαθμίδα αλλά και πλήθος κόσμου έσπευσε να περιηγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης.

Η αναφορά στο ναυάγιο υπήρξε εκτενής από όλους, εκφράσθηκε η λυπη, ευθύνη αλλά και ντροπή για όσα συνέβησαν. Ο κ. Τσακαλώτος έδωσε βέβαια και το πολιτικό πλαίσιο της τραγωδίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τάκης Λουζιώτης και αφού η έκθεση αγιάσθηκε από τους ιερείς – ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου απουσίαζε στα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου και μετέφεραν τις ευχές του οι ιερείς – αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης, στην αναγκαιότητα στήριξης του επιχειρείν και βεβαίως στη σημαντική παρουσία τους στην έκθεση ευχαριστώντας ιδιαιτέρως όσους χορηγικά την υποστήριξαν, την περιφέρεια, το δημο Κορινθίων, τις επιχειρήσεις του νομού μας.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εστίασε στην στήριξη αυτή τονίζοντας τη γενναιοδωρία του ποσού που δόθηκε, η περιφέρεια βέβαια κατέχει το κεντρικό πρώτο περίπτερο, η αλήθεια είναι, ιδιαιτέρως εντυπωσιακό.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, συνεχάρη και επεσήμανε πως δε θα ήταν δυνατόν να μην στηρίξει αφού ο ίδιος πριν από 16 χρόνια ως πρόεδρος του επιμελητηρίου, οραματίστηκε και ξεκίνησε την έκθεση του επιμελητηρίου, ενώ εν συνεχεία εγινε θεσμός. Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη στήριξης του επιχειρείν σε μία σειρά έργων που υλοποιουνται στην θητεία του και δημιουργούν ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον.

Ακρως πολιτικό ήταν το περιεχόμενο των ομιλιών των κ.κ. Σαϊκούρα, Τσακαλώτου και Σκανδαλίδη οι οποίοι με αιχμή τους επιχειρηματίες, ανέπτυξαν το πλαίσιο των πολιτικών ενεργειών των κομμάτων που στηρίζουν.

Ακολούθησαν σύντομες και περιεκτικές τοποθετήσεις των βουλευτών της Κορινθίας και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies