Μεσσηνίας

Εκδήλωση μνήμης για τον Παπαφλέσσα και τους πεσόντες Δραϊνέους στη Δραΐνα

Εκδήλωση μνήμης για τον ήρωα της Επανάστασης Γρηγόριο Δικαίο ή Παπαφλέσσα και τους πεσόντες Δραϊνέους, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Μαΐου 2026 στη Δημοτική Κοινότητα Δραΐνας, μπρος στην προτομή του ήρωα.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι το πέρασμα του Παπαφλέσσα από την Δραΐνα λίγο πριν την άφιξή του στο Μανιάκι, αποτελεί ένα στοιχείο σημαντικό για την τοπική ιστορία και τη θυσία των Δραϊνέων και του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι. Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι χρέος μας να τιμούμε και να εμπνεόμαστε από τη θυσία τους και να τους μνημονεύουμε με αντίστοιχες εκδηλώσεις. Ευχαρίστησε επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δραϊνέων και τον πρόεδρο της Κοινότητας για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε το χωριό να ξαναζωντανέψει και να διατηρηθεί η ιστορική του μνήμη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Δραΐνας Γιώργος Αλεξανδρόπουλος.
Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Δραΐνας Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κώστας Γεωργακόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων δρώμενο αναπαράστασης της άφιξης του Παπαφλέσσα στο χωριό και συνεργασίας του με τους Δραϊνέους προκειμένου να τους πείσει να συμμετάσχουν στη Μάχη στο Μανιάκι. Παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου «Κορύβαντες».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Η Πελοπόννησος επενδύει σε τουρισμό με ποιότητα, βιωσιμότητα και ισχυρό αποτύπωμα»

admin2020

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων & βρεφών στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Μεσσήνης για το σχολικό έτος 2026–2027

admin2020

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies