ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΜεσσηνίας

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε. ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Απριλίου το 9ο Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε. στις Βρυξέλες.
«Είχα τη χαρά να συμμετέχω στις εργασίες του 9ου Φόρουμ συνοχής. Ηταν ένα διήμερο προβληματισμού, ανταλλαγής σκέψεων και εμπειριών, σχετικά με την κατάσταση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στην ΕΕ, αλλά και τον τρόπο που η πολιτική συνοχής, πολύ σημαντική για την Ευρώπη και τη χώρα μας, θα ενισχυθεί ώστε να στηρίξει ακόμα περισσότερο τις Περιφέρειες και τα κράτη μέλη.


Στόχος μας, ως Περιφερειακή Αρχή, είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους και την πολιτική συνοχής για μια αναπτυξιακή, ανταγωνιστική και κοινωνική Πελοπόννησο, με ίσες ευκαιρίες και δίκαιη κατανομή προς όλους», ανέφερε, από τις Βρυξέλες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.
Το 9ο Φόρουμ Συνοχής αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους φορείς να αναδείξουν το σημαντικό ρόλο που η Πολιτική Συνοχής διαδραματίζει στη βελτίωση της ευημερίας όλων των ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη.
Όπως σημειώνεται, σε μια περίοδο σημαντικών κλιματικών, τεχνολογικών, δημογραφικών και γεωπολιτικών εξελίξεων, η πολιτική συνοχής της ΕΕ πρέπει να εξελιχθεί ώστε να επιτύχει το φιλόδοξο στόχο της καθιέρωσης πιο ανθεκτικών και ανταγωνιστικών και περιφερειών στην Ευρώπη, υιοθετώντας την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με ίσες τις ευκαιρίες για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.

Σχετικές αναρτήσεις

Μέσα σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Γ.Π.Σ. Πάμισου

admin2020

Πανηγυρικός εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Μεσσήνη

admin2020

«Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στα Λαγκάδια Γορτυνίας ιδρύει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies