ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΜεσσηνίας

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Να σταθώ στην εκτός ημερησίας διατάξεως έγκριση του οριστικού πρακτικού του διαγωνισμού καθαρισμού ρεμάτων στην ΠΕ Μεσσηνίας.

Ο καθαρισμός ρεμάτων και για λόγους περιβαλλοντικούς και για λόγους προστασίας από πιθανές πλημμύρες ή καταστροφές ενόψει και ενός καλοκαιριού που ελπίζουμε να είναι χωρίς πυρκαγιές, καθώς επίσης και της επόμενης χειμερινής περιόδου είναι απαραίτητος και εγκρίθηκε άμεσα ώστε να προλάβουμε ακόμη και αυτές τις λίγες ημέρες μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.

Επίσης, προχωρήσαμε διαγωνισμούς σε μία σειρά έργων όπως στον οικισμό Ραψωμάτη που έχει να κάνει με τη διαχείριση του νερού. Ακόμη, υπάρχουν έργα στα οποία προσπαθούμε να μειώσουμε τις παρατάσεις, όπως η επέμβαση προϋπολογισμού 800.000 ευρώ στο Μακρύσι Αρκαδίας και βεβαίως το περιβαλλοντικό πάρκο στην Κόρινθο.

Το σημαντικότερο θέμα ήταν η απόφασή μας να υποβάλουμε αίτηση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ της τάξεως των 6,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχουν ώριμες μελέτες, όπως στην περιοχή του Λουτρακίου και στη Μεσσήνη».

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν τα έργα:

Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου του ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ με τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2024)» Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έγκριση υποβολής πρότασης για την ένταξη του έργου με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σχετικές αναρτήσεις

admin2020

Live Street Food Festival Πολυλόφου

admin2020

«Απόφαση Περιφερειακής Επιτροπής για το αρδευτικό δίκτυο Τρικόρφου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies