Πολιτική

Τέμπη: Εγκρίθηκε με 277 ψήφους η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο

Η Βουλή αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία 277 βουλευτών τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθεί ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Η μυστική ψηφοφορία έδειξε στήριξη από κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ οι Σπαρτιάτες δήλωσαν «παρών» και η Νίκη καταψήφισε.

Η πρόταση, που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, στοχεύει στη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατά το χρονικό διάστημα 3-6 Μαρτίου 2023, όταν ο κ. Τριαντόπουλος κατείχε τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ. Η έρευνα θα εξετάσει εάν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Η προανακριτική επιτροπή, που αναμένεται να συγκροτηθεί σύντομα, θα αναλάβει την ευθύνη για τη διερεύνηση ευθυνών σχετικά με την αλλοίωση του τόπου του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διαλεύκανση κρίσιμων πτυχών της υπόθεσης, με έμφαση στη διαφάνεια και στην απονομή δικαιοσύνης.

Η διαδικασία θα εστιάσει στην αναζήτηση στοιχείων και στην ανάδειξη τυχόν παραβιάσεων ή παραλείψεων που μπορεί να έχουν επηρεάσει την πορεία της διερεύνησης του δυστυχήματος. Επιπλέον, θα εξεταστούν πιθανά κίνητρα και ευθύνες, ώστε να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Η σύσταση της επιτροπής έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον της κοινή γνώμη, ενώ αναμένεται να αποτελέσει αφετηρία για δημόσια συζήτηση γύρω από τη λογοδοσία και τη λειτουργία των αρμόδιων αρχών σε κρίσιμες καταστάσεις.
Η πρώτη προθεσμία για την ολοκλήρωση των ερευνών είναι 2 μήνες μετά την έναρξη των εργασιών

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Χρυσομάλλης: 18 και όχι 13 οι προκηρυσσόμενες θέσεις ιατρών για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

admin2020

Η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής επιβεβαίωσε το κλίμα συσπείρωσης, ενότητας και προοπτικής στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

admin2020

Ομιλία Χρίστου Δήμα στο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Κρήτη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies