Μεσσηνίας

Την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα θα εορτάσει η Φοινικούντα

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερού­σα, κατά τό ερχόμενο διήμερο 5 και 6 Ιουλίου 2024.
Την Παρασκευή, παραμονή της εορτής και ώρα 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται η Χαριτόβρυ­τος Εικόνα, θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.
Το Σάββατο, κυρία ημέρα της εορτής και ώρα 7 π.μ., θα τε­λε­σθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ακολούθως και πε­ρί ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιη­θεί πάν­δημη λιτά­νευ­ση της Ιεράς Εικόνος, στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως, προς αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν οι Σεβα­σμιώ­τατοι Μητρο­πολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Κα­λα­βρύ­των καί Αιγια­λείας κ. Ιερώνυμος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Στον εορτασμό θα παραστούν εκπρόσωπος τής Κυβέρ­νη­σης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης παρουσιάζει τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από την Εφηβική Ομάδα Θεατροπαιχνιδιών

admin2020

Τακτικές Θερινές Εκπτώσεις έτους 2026

admin2020

Στο επίκεντρο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δημήτρης Πτωχός: «Η Πελοπόννησος γράφει ξανά τη δική της διαδρομή στο Ράλλυ Ακρόπολις»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies