Κοινωνικά

Άνοιξε η πλατφόρμα forma.gov.gr της Πολ. Προστασίας δες οδηγίες

Μπες για να τυπώσεις τις βεβαιώσεις για τη μετακίνησή σου

Στον “αέρα” βρίσκεταιη πλατφόρμα forma.gov.gr στην οποία πρέπει να μπουν οι πολίτες για να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις που είναι απαραίτητες για τη μετακίνησή τους μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πάγια Βεβαίωση (Τύπου Α)

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)
Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

1. Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

2. Συμπλήρωση Εντύπου
Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση
Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/Επίθετo, Διεύθυνση Κατοικίας, Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.

Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται

Μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Σημειώνεται ότι σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Σχετικές αναρτήσεις

Από την Ουκρανία στη Μέση Ανατολή:Επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2023 – Η ασφάλεια της Ανατολικής Ευρώπης έχει κλονιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και η επακόλουθη απάντηση της ισραηλινής κυβέρνησης μετέτρεψαν μια ήδη τεταμένη παγκόσμια κατάσταση σε γεωπολιτική πυριτιδαποθήκη, με απρόβλεπτες όμως επιπτώσεις για το μέλλον της ασφάλειας της περιοχής. Οι επιπτώσεις αυτές θα είναι και το κύριο ζήτημα στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που οργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο King George. Σημαντικά πρόσωπα της Ελληνικής Κυβέρνησης και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ θα παρευρεθούν προκειμένου να συζητήσουν τη δημιουργία μιας πιο ασφαλούς Ανατολικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την αστάθεια που επικρατεί στην περιοχή. Ανάμεσα στους συγκαταλέγονται οι: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θάνος Ντόκος, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Ινώ Αφεντούλη, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος στο Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιων Υποθέσεων, Αμερικανικό Κολλέγιο, Μαρία Γαβουνέλη, Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Δημήτρης Κούρκουλας, Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών (2012-2015), Noam Katz, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα είναι ο αντίκτυπος των πολέμων και των συγκρούσεων στην ισορροπία δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως μεσολαβητής για τη σταθερότητα στην περιοχή αξιοποιώντας τη θέση της τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Παράλληλα, θα αναλυθούν οι νέες ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλες μορφές υβριδικού πολέμου (π.χ. παραπληροφόρηση). Τέλος, θα γίνει αναφορά στις προκλήσεις της διαχείρισης των προσφυγικών ροών και στο ενδεχόμενο νέων συγκρούσεων στην περιοχή.

admin2020

Νίκος Χριστόπουλος ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

admin2020

H doValue βγάζει σήμερα σε πλειστηριασμό το σπίτι 83χρονης καρκινοπαθούς

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies