Μεσσηνίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση που αφορούσε στις ασθένειες της ελιάς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, την Παρασκευή το απόγευμα 10 Μαρτίου, όσοι βρέθηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν από τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο, την Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Έφη Γεωργακοπούλου και τον Λέκτορα του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σταύρο Σωτηρόπουλο, αφορούσαν το γλοιοσπόριο της ελιάς, την δακοπροσβολή και την αντιμετώπισή τους καθώς και τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές της ελαιοκαλλιέργειες.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στοιχεία προηγούμενων ετών, χρονοδιάγραμμα προσβολής της ελιάς, τρόπους αντιμετώπισης και τα νέα δεδομένα τα οποία προκύπτουν από τις επιστημονικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επισημάνθηκαν οι προσφορότερες καλλιεργητικές φροντίδες και τα νέα δεδομένα στις καλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την ελαιοκαλλιέργεια, κρίνοντας απαραίτητη την διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων που προσφέρουν συμπυκνωμένη γνώση και ενισχύουν το έργο των παραγωγών με σωστές πρακτικές. Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον «ΕΛΓΟ Δήμητρα» έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια κατάρτισης υφιστάμενων και νέων αγροτών τα οποία παρακολούθησαν συνολικά περίπου 260 άτομα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, επεσήμανε πως έχει προωθηθεί στα συναρμόδια υπουργεία το αίτημα της εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην δακοκτονία και της περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσής της και αναμένονται οι αποφάσεις αύξησης πιστώσεων του προγράμματος δακοκτονίας.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων τέθηκαν αρκετά ερωτήματα προς τους ομιλητές τα οποία και απαντήθηκαν.
Την εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρακολούθησαν επίσης, γεωπόνοι και επιστήμονες με συναφή κατάρτιση, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, αγρότες, συνεταιριστικοί φορείς, κ.ά.
Οι εισηγήσεις των τριών ομιλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Σχετικές αναρτήσεις

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies