Ηλίας Σιωρας: Ανεπαρκή τα μέτρα για την αντιμετωπίση του κορονοϊου

Aνεπαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, ο Ηλίας Σιώρας πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε παρέμβασή του στο τηλεοπτικό κανάλι Alert, τονίζοντας την ανάγκη της επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας αλλά και της άμεσης λειτουργίας των κλινών για κορονοϊό στα συμπληρωματικά νοσοκομεία.

Σημείωσε ότι η ΟΕΝΓΕ εδώ και βδομάδες έκανε λόγο για επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, και με νόημα υπογράμμισε ότι αμέσως μετά κάποιοι «καλοθελητές» του ιδιωτικού τομέα εμφανίστηκαν να προσφέρουν κρεβάτια: «έπρεπε να πούμε εμείς επίταξη για να έρθουν να δώσουν την προσφορά τους;». Ο Ηλίας Σιώρας κάλεσε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη, ενώ υπερασπιζόμενος το δημόσιο σύστημα υγείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ένα γεγονός που σχολιάζεται ευρέως στην κοινωνία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Βλέπω κάποιους επώνυμους που έχουν λοιδορήσει το δημόσιο σύστημα υγείας, που μας έχουν κατηγορήσει ότι είμαστε μαξιμαλιστές, τώρα έρχονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. Και καλά κάνουν».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και αναφέρθηκε στις συμβολικές παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών την Τρίτη 7 Απρίλη, Μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία και Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Δείτε το βίντεο: