ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Καλεί σε συσπείρωση για τη διάσωση των ορεινών όγκων από το σχέδιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Τη στήριξή της στο αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, των προέδρων και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Κοσμά και των Καρυών (Αράχωβας) για τη σωτηρία του Πάρνωνα από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών από τον Άγιο Πέτρο και τα Βούρβουρα ως τον Μαλέα και τον Καβομαλιά, που θα γίνει την Κυριακή 13 Ιούνη στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοσμά στον Πάρνωνα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου.

 

«Είναι ελπιδοφόρο και μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν βγουν στο προσκήνιο οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό, όλος ο λαός, διεκδικώντας ρεύμα φθηνό για το λαό, κατάργηση των αντιπεριβαλλοντικών νόμων, καμιά άδεια σε ιδιώτες για ΑΠΕ στη περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί τους προέδρους και τα Κοινοτικά Συμβούλια των χωριών, κάθε δημοτικό σύμβουλο «που σέβεται τον εαυτό του και αγαπά τον τόπο του να συστρατευτούμε με αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα στον Κοσμά».

 

Παράλληλα, καλεί σε συντονισμό του αγώνα «παντού σε όλους τους ορεινούς όγκους στην Πελοπόννησο» και υπογραμμίζει πως «εμείς συντονιζόμαστε στον αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα, του Ταΰγετου, του Μαίναλου, του Λυκαίου όρους, του Κτενιά, όλων των όμορφων βουνών μας. Λέμε ένα βροντερό όχι σε αυτά τα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια».