ΚοινωνικάΟικονομία

Νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης – Βίντεο

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης για την Αυτοδιοίκηση. Την Κοινή Υπουργική Απόφαση συνυπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Το νέο πρόγραμμα, φέρει το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Αθηναίων, «Αντώνη Τρίτση»

Το πρόγραμμα έχει αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να αναδειχθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας ως πυλώνες αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, ενίσχυσης των θέσεων εργασίας, επανεκκίνησης της οικονομίας και ανάπτυξης.

Πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 2,5 δια ευρώ που θα ισχύσει έως το 2023. Η χρηματοδότηση γίνεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το πρόγραμμα, δίνει έμφαση σε σειρά έργων για την βελτίωση της ζωής των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών με προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών και την αντιμετώπιση κρίσεων όπως η υγειονομική από την πανδημία του κορονοϊού.

«Είμαστε σε διαρκή, δημιουργική συνεργασία, με τους δήμους και τις περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Μαζί, σχεδιάζουμε και θα κάνουμε πράξη αυτό το πρόγραμμα βήμα-βήμα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως επεσήμανε ο υπουργός «εντάσσουμε στο πρόγραμμα, εκτάκτως, και τις δράσεις για την προστασία από τον κορονοϊό, καθώς και παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών για προστασία της ανθρώπινης ζωής, ασφάλεια και δημιουργία δεκάδων- χιλιάδων θέσεων εργασίας». Επιπλέον πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών «Οργανώνουμε έξυπνες πόλεις, με ψηφιακές υπηρεσίες για τους δημότες καθώς και προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος»

«Απαιτείται να κερδίσουμε όλοι μαζί- κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις- το στοίχημα της στήριξης και επανεκκίνησης της οικονομίας στην περίοδο μετά τον κορονοϊό, είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,»πρόκειται για μια σημαντική, πολυδιάστατη πρωτοβουλία. Δημιουργείται ένα σχέδιο, με νέες υποδομές, νέα έργα, ώστε όλες οι πόλεις και περιοχές της Ελλάδος, να είναι ασφαλείς, βιώσιμες και με καλύτερη ποιότητα ζωής»

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies