ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» με την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και το επίδομα θέρμανσης

Με μία πενιχρή αύξηση στα ψίχουλα που έχουν ανακοινωθεί, επιχειρεί η κυβέρνηση να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για τις δραματικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, συνεχίζοντας την τακτική «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».

 

Μπροστά στην εκτίναξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που έφεραν οι «πράσινες» μπίζνες και η απελευθέρωση της αγοράς, που προφανώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε κατ’ ελάχιστο με το αντίδωρο που αρχικά είχε ανακοινωθεί, οι αρμόδιοι υπουργοί προανήγγειλαν σήμερα τον διπλασιασμό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Μετά από αυτό, η επιδότηση θα κυμανθεί στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα, δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φτάσει τα 18 ευρώ για ένα μέσο νοικοκυριό, τη στιγμή που ήδη υπάρχουν νοικοκυριά που έχουν δει να αυξάνεται κατά 50% ο λογαριασμός τους. Για όσους δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο θα λάβουν στήριξη 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα, «ώστε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση», όπως υποστήριξαν οι υπουργοί που έκαναν τις ανακοινώσεις.

 

Για το φυσικό αέριο, που η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 100%, κάτι που αναμένεται να έχει δραματικές συνέπειες σε εκατομμύρια νοικοκυριά που το χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους, ως «λύση»-«ασπιρίνη» ανακοινώθηκε η διεύρυνση του συνολικού ύψους του ποσού που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης, καθώς και του αριθμού των δικαιούχων. Συγκεκριμένα, το επίδομα αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς παιδιά, κατά 49% για νοικοκυριά με ένα παιδί, κατά 59% για νοικοκυριά με δύο παιδιά και κατά 68% για νοικοκυριά με τρία παιδιά.

 

Το επίδομα καλύπτει την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων κ.ά.

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

«Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας 7 – 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies