Η κάθοδος στη Μεσσήνη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης. – Βίντεο

Η μεταφορά στη Μεσσήνη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης θα πραγματοποιηθεί δι’ οχήματος και ΟΧΙ με την καθιερωμένη ολονύκτια πεζοπορία.πλήθος πιστών δεν μπόρεσαν να την συνοδευόσουν για άλλη μια χρονιά και διανύσουν απόσταση 20 χιλιομέτρων, εις ανάμνησιν της καταστολής της πανούκλας που μάστισε τη Μεσσηνία το έτος 1755 μ.Χ. συνοδεύοντας

Η Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε κανονικά στην Ιερά Μονή Βουλκάνου το εσπέρας της 19ης Σεπτεμβρίου 2020, από ώρας 7:00 μ.μ. έως ώρας 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Η επίσημη Υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 20ης Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 10:30 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, στον Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα) κατευθείαν, χωρίς λιτανευτική πομπή, ενώ νωρίτερα θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου της Μεσσήνης.

Το αυτό θα πραγματοποιηθεί και κατά την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος το απόγευμα της Τρίτης 28ης Σεπτεμβρίου 2021, αφού προηγηθεί η καθιερωμένη Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως και ώρα 7.