ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ!!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μόνο χάρη στην θεία πρόνοια αποφεύχθηκε χθες,19/8/2021, μεγάλη τραγωδία στο Καμάρι Ξυλοκάστρου, αφού για εκατοστά δεν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο καρότσι μωρού, μαζί με τη μητέρα του, με σίγουρη κατάληξη είτε θάνατο, είτε βαρύτατο τραυματισμό.

Η μητέρα  είχε αναγκαστικά κατέβει στο οδόστρωμα της Παλαιάς Εθνικής οδού , η οποία διέρχεται το Καμάρι, καθώς τα εκατέρωθεν της οδού πεζοδρόμια είχαν καταληφθεί από αυτοκίνητα.

Μάλιστα, ο “βιαστικός” οδηγός δεν καταδέχτηκε να σταματήσει μετά το συμβάν…

Όπως μας είπαν επισκέπτες αλλά και κάτοικοι της περιοχής, η κατάσταση που επικρατεί από την κατάληψη των πεζοδρομίων από τους διάφορους επισκέπτες, όπως και αρκετούς κατοίκους της περιοχής, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ μας, διαπιστώσαμε ότι όντως στο μεγαλύτερο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών που διέρχεται από το Καμάρι, τα εκατέρωθεν της οδού πεζοδρόμια είναι όλη την ημέρα σχεδόν κατειλημμένα από αυτοκίνητα των περιοίκων, είτε αυτοί είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε καλοκαιρινοί επισκέπτες.

Όπως φαίνεται, είναι ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα, καθώς το φαινόμενο της κατάληψης των πεζοδρομίων πολλαπλασιάζεται και επιμηκύνεται, ενώ ο Δήμος Ξυλοκάστρου και η Περιφέρεια αδιαφορούν πλήρως.