ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Το διεκδικητικό πλαίσιο

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Σύσκεψης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταθέτει το πλαίσιο των στόχων πάλης και διεκδικήσεων.

Απέναντι στη αντεργατική επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας, την μεγάλη ακρίβεια που συρρικνώνει το εισόδημα των εργαζομένων και αυξάνει τη φτώχεια, τους κινδύνους που απορρέουν από την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η Εκτελεστική Γραμματεία προτείνει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να υιοθετήσουν, να συμπληρώσουν και να εμπλουτίσουν το πλαίσιο πάλης. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Το διεκδικητικό πλαίσιο αφορά:

– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.Πρόταση του ΠΑΜΕ για την ΕΓΣΕΕ.

-Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

– Άμεσα μέτρα για τους ανέργους, για τον ΟΑΕΔ.

– Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

– Για το δικαίωμα στην απεργία.

– Πάλη ενάντια στην ακρίβεια και για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.

– Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική.

– Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και όλων των ταξικών εμποδίων και φίλτρων που μπαίνουν στους μαθητές.

-Μαζί με τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί ως πρόταση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, με σταθερά ωράρια και μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας της βιοπάλης, μαζί με αγροτικούς συλλόγους, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, αλλά και τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους.

– Να εκπονηθεί ολοκληρωμένος,ουσιαστικός, επιστημονικός σχεδιασμός συνδυαστικής αποτίμησης για το σύνολο των κινδύνων, φυσικών και τεχνολογικών, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.

– Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Σχετικές αναρτήσεις

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

admin2020

Καθοριστική πρωτοβουλία Αυγενάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που βάζει τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες.

admin2020

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies