Περαχώρα Λουτρακίου: Κλείνει το δημοτικό ιατρείο αντί να ενισχυθεί!!


Το κλείσιμο, εν μέσω πανδημίας, του Δημοτικού Ιατρείου Περαχώρας καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Η απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει απόφαση έρχεται την στιγμή που το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου μετατρέπεται σε νοσοκομείο μιας νόσου κλείνοντας κλινικές ενώ καταδεικνύει τις ευθύνες αλλά και τον εμπαιγμό τόσο της κυβέρνησης όσο και της τοπικής διοίκησης που «όχι μόνο να μην ενισχύουν τις υποδομές για την υγεία του λαού, αλλά να τις υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο».

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι το ιατρείο ήδη υπολειτουργούσε, καθώς ήταν ανοιχτό μόνο δυο φορές τη βδομάδα για συνταγογραφήσεις και δεν κάλυπτε τις ανάγκες των 1.000 κατοίκων του χωριού ωστόσο θα μπορούσε να ενισχυθεί και να εξοπλιστεί ώστε να μπορεί να διεξάγει τεστ και να εξασφαλίζεται πρωτοβάθμια φροντίδα στους κατοίκους.

 

Υπογραμμίζει επίσης:

 

«Η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζεται και υλοποιείται από την τοπική διοίκηση έχει ένα στόχο: Τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη συνέχιση της εγκληματικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης, η οποία έχει κόστος σε ζωές!

 

Είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα, με δεδομένα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, να μην προστατεύεται ούτε στο ελάχιστο η υγεία του λαού και να κινδυνεύουν ζωές!

 

Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, το οποίο θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος, και θα στελεχώνεται με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η προστασία της Υγείας του λαού μπορεί μόνο με αγώνες να εξασφαλιστεί. Καλούμε το λαό να συμμετάσχει στην πάλη, γιατί και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!».