Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή κατά Σοφουλάκη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών – Δεν διαπράχθηκε καμία αξιόποινη πράξη

Στο αρχείο οδηγείται η αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη με διάταξη της εισαγγελέως πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή κατά Σοφουλάκη από την εισαγγελέα
Η υπόθεση αρχειοθετήθηκε καθώς η εισαγγελέας ερεύνησε τις καταγγελίες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Σοφουλάκης δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη, από όσες του καταλογίζει ο συνάδελφος του και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

 

Υπενθυμίζεται, ότι αφορμή για την αναφορά του Ιωάννη Αγγελή στάθηκε το πόρισμα Σοφουλάκη μετά τη διερεύνηση των δικονομικών ενεργειών στην υπόθεση NOVARTIS. Ο κ. Σοφουλάκης είχε καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα καταλογίζοντας στον Ιωάννη Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος, ενώ υποστήριζε ότι ο τότε εποπτεύων της εισαγγελίας διαφθοράς εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών πρός ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών. Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή κατά Σοφουλάκη από την εισαγγελέα

Με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ο Ιωάννης Αγγελής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον συνάδελφο του ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας. Μάλιστα, έκανε λόγο για παραποίηση στοιχείων στο πόρισμα Σοφουλάκης, που στόχο είχαν να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.