ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ Τη συνολική κυβερνητική πολιτική υπερασπίστηκαν τα κυβερνητικά στελέχη

Το γεγονός ότι το επαίσχυντο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων από τις τράπεζες και τα funds εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για το σφαγιασμό του λαού στο βωμό της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας από την κρίση, επιβεβαιώθηκε από τις τοποθετήσεις των υπουργών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις προς διευκόλυνση των επενδυτών. Αφού είπε ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας είναι «σε απόλυτη αρμονία με το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ» και παρουσίασε το μέχρι τώρα «έργο» του υπουργείου του (προώθηση απολιγνιτοποίησης, συμφωνίες για τους αγωγούς φυσικού αερίου κ.ά.), ανέφερε ότι προχωράει συστηματικά μπροστά για την ολοκλήρωση 7 ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΠΑ Υποδομών, ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΜΕ, Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου στην Καβάλα και ΕΛΠΕ), τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρικής αγοράς με την εφαρμογή του «Target Model» (μοντέλο – στόχος) που απελευθερώνει παραπέρα την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και προδιαγράφει νέες επιβαρύνσεις για τις λαϊκές οικογένειες. Ανέφερε επίσης ότι έρχεται νέος «εκσυγχρονισμός» της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ, νομοσχέδιο για το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό, ώστε αυτός προφανώς να διευκολύνει τις επενδύσεις κ.ά.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, κάνοντας σαφές ότι οι όποιες δράσεις του υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης έχουν ως μπούσουλα ένα «δημόσιο στην υπηρεσία της υγιούς επιχειρηματικότητας», ανέφερε ότι «επιταχύνουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο» για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής «αυτοδιοίκησης», με τη «μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, με το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων» που θα επιφέρουν και την «αυτονομία του θεσμού» των ΟΤΑ, την προώθηση «του νέου θεσμού της τηλεργασίας» στο δημόσιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στη «νέα αντίληψη για την ασφάλεια» της κυβέρνησης, που είναι η «ένταση της αστυνόμευσης» με «νέα ασφάλεια, νέα αστυνομία», με τον αστυνομικό να γίνει «ο εγγυητής της νομιμότητας και των δικαιωμάτων»! Ανέφερε ότι «οι ομάδες εμπλοκής ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ κλπ σε λίγες μέρες θα φέρουν κάμερες» και πως επίσης σε λίγες μέρες «θα δείτε στις συναθροίσεις τη νέα ομάδα που συστάθηκε, στην Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων. Η ΟΔΟΣ εκφράζει αυτό που ψάχνουμε με το νόμο για τις συναθροίσεις». με άλλα λόγια το χτύπημα των αγώνων των εργαζομένων και του λαού μέσα και από τον κατάπτυστο νόμο για τις διαδηλώσεις, όπως άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί με την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των υγειονομικών, εναντίον των μαθητών, των διαδηλωτών στο Εφετείο κ.ο.κ. Συνολικά ανέφερε για τις δυνάμεις καταστολής ότι πλέον «υπάρχουν νέοι τρόποι επιχειρήσεων, συντονισμένες ειδικές δράσεις, νέες ομάδες, πολυεκπαίδευση»…

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης καυχήθηκε ότι η κυβέρνηση «έχει το θάρρος και τη γενναιότητα να φέρει μια νομοθετική μεταρρύθμιση για να λύσει για πάντα ένα πρόβλημα που βασάνιζε την ελληνική οικονομία», δηλαδή την απαλλαγή των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια ξεσπιτώνοντας τον κόσμο για να δώσουν τη ρευστότητα που θέλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία για την πρώτη κατοικία και επομένως «εσείς ανοίξατε αυτά για τα οποία τώρα ασκείτε κριτική».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας σημείωσε ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας που περνάει τώρα η κυβέρνηση ήταν εκκρεμότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προς τους θεσμούς και πως το νομοσχέδιο αυτό «προκύπτει από την πραγματική ανάγκη εκσυγχρονισμού του πτωχευτικού κώδικα και συμβατικές υποχρεώσεις που και εσείς (δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ) είχατε αναλάβει και έπρεπε να προχωρήσετε». Ανέφερε ότι εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, όπως και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και παρέθεσε τα νέα αντιδραστικά νομοθετήματα που έρχονται όπως η αναμόρφωση του οικογενειακού πλαισίου και η αναμόρφωση του κώδικα πολιτικής δικονομίας. Είπε ακόμα προκαλώντας ότι η κυβέρνηση έχει αναστείλει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας λόγω πανδημίας. Κοροϊδία που ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργάνωσε αγωνιστική κινητοποίηση έξω από τράπεζα που είχε βγάλει την πρώτη κατοικία οικογένειας άνεργου στο σφυρί.

Ο δε υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης «τερματίζοντας» την κοροϊδία, ανέφερε ότι με την «υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα», των «αεροπορικών εταιρειών» και των «εταιρειών της κρουαζιέρας», τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και προστατεύθηκε η δημόσια υγεία! Από πάνω ζήτησε τα ρέστα για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η 4ήμερη κράτηση του 14χρονου μαθητή στη ΓΑΔΑ, λέγοντας οι ανήλικοι μαθητές ήταν αυτοί που επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ.

Σχετικές αναρτήσεις

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

«Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας 7 – 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies