«Συμπαράσταση στους πυρόπληκτουςκαι επαγρύπνηση για πυρκαγιές»

Η Κοινότητα Καλαμάτας, εθελοντές και ομάδες της πόλης μας κινητοποιήθηκαν και συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη αναγκών των συνανθρώπων μας που βιώνουν το δράμα των πυρκαγιών.
Επικοινωνήσαμε με τους Προέδρους Κοινοτήτων των πληγωμένων περιοχών και μάς ενημέρωσαν ότι υπάρχει ανάγκη για: τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, μπάρες, ζυμαρικά, όσπρια, μπισκότα, συσκευασμένα κρουασάν, φαρμακευτικό υλικό, οξύμετρα, νεφελοποιητές, μετρητές και ταινίες σακχάρου, είδη προσωπικής υγιεινής, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, μωρομάντηλα.
Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών γίνεται στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από τις 09.00π.μ. μέχρι τις 08.00μ.μ.
Παράλληλα τα μέλη της Κοινότητας Καλαμάτας μαζί με εθελοντές της πόλης μας σε συνεννόηση με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και με βάση τον προληπτικό σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας έχουν συγκροτήσει ομάδες περιπολιών για την πυροφύλαξη της περιοχής μας.
Η προσοχή για την ασφάλεια όλων μας παραμένει πολύ υψηλή όσο ο κίνδυνος είναι μεγάλος και επιβάλλεται ο καθένας ατομικά και συλλογικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κάνει ό,τι του αναλογεί.
Τα ακαθάριστα οικόπεδα από την αδιαφορία, οικονομική αδυναμία ή οποιαδήποτε άλλη αιτία κάποιων συνδημοτών μας πέρα από εστία εκδήλωσης αστικής πυρκαγιάς αποτελούν και εστία μόλυνσης. Η νομοθεσία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να μεριμνούν για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια.
Η δοκιμασία δεν έχει τελειώσει και οι προσπάθειες συνεχίζονται.