ΜεσσηνίαςΠολιτική

Τα βρήκε έτοιμα η κυβέρνηση της Ν.Δ, του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ενός από τα πλέον σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία, αποτελεί θετικό γεγονός και δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει ικανοποιημένους.

Για τη δρομολόγηση της υλοποίησης του έργου καθοριστική ήταν η συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που με συνέπεια και υπευθυνότητα έφθασε το 2019 να πραγματοποιήσει διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου. Για να φθάσει εκεί το έργο, χρειάστηκε η επίμονη προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης, όπως του τότε υπουργού Αλέξη Χαρίτση που βρήκε τον τρόπο χρηματοδότησης και υλοποίησης και του γ.γ. Υποδομών Γιώργου Δέδε που μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου ωρίμασαν τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση.

Αυτά βρήκε έτοιμα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα προχώρησε με χαρακτηριστική καθυστέρηση και ολιγωρία αρκετών μηνών, καθώς εκτυλίχθηκε εμφύλια διαμάχη τοπικών στελεχών της με τους υποστηρικτές της ανέφικτης παραλιακής χάραξης, που χλεύαζαν τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας.

Η βελτίωση – αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη θα φέρει πιο κοντά την Καλαμάτα με ένα μεγάλο μέρος της Μεσσηνίας, θα ενώσει αναπτυσσόμενες περιοχές του νομού με τον αυτοκινητόδρομο και το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας, που είναι η πύλη της νότιας Πελοποννήσου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τοπικά και κεντρικά, θα παρακολουθεί και θα πιέζει για να τηρηθούν οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του σπουδαίου έργου. Προς τούτο, θεωρούμε αυτονόητη την αναλυτική γνωστοποίηση όλων των στοιχείων της σύμβασης (τι περιλαμβάνει, χρονοδιαγράμματα και κόστη).

Τα έργα ανήκουν στο λαό, γίνονται για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ο καθένας βάζει το δικό του σημαντικό λιθαράκι.

Σχετικές αναρτήσεις

Παράσταση νίκης από τον κόσμο στην προεκλογική ομιλία της Δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου στο Διαβολίτσι

admin2020

Ενθουσιώδες το κοινό στην ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου στην Ανδρούσα

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο ώστε όλοι να μπορούμε να εργαζόμαστε από εδώ, με νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, να μπορέσουμε να επενδύσουμε πάλι τα όνειρά μας στην Πελοπόννησο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies