ΕιδησούλεςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Άμεση καταβολή δεδουλευμένων, δώρων και ασφαλιστικών εισφορών

Την εργοδοτική αυθαιρεσία επισιτιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Τριφυλία και Πυλία καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «σύμφωνα με καταγγελίες μελών του Συνδικάτου η μια επιχείρηση δεν έχει υποβάλει Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) στο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ για ορισμένους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Αυτό έχει ως συνέπεια οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι. Ταυτόχρονα δεν μπορούν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας παρά το ότι καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων δεν εμφανίζονται στον ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία αφού όσο ο εργοδότης δεν υποβάλει την ΑΠΔ στο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα ανεργίας, μένοντας έτσι χωρίς κανένα εισόδημα, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης.

Ο εργοδότης μάλιστα, έδινε υποσχέσεις ότι θα δώσει τις απαιτούμενες βεβαιώσεις στο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας και να έχουν ένα υποτυπώδες εισόδημα για τις ημέρες των Χριστουγέννων, τις οποίες ποτέ δεν τήρησε.

Η άλλη επιχείρηση οφείλει δεδουλευμένα και υπερωρίες σε εργαζόμενους μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς, ενώ αρνείται πεισματικά να καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων, δηλώνοντας προκλητικά, “Δεν δίνω ποτέ και σε κανέναν Δώρο!”».

Το Συνδικάτο απαιτεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, των δώρων – επιδομάτων και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο ακέραιο. Ακόμα καλεί την επιθεώρηση εργασίας, το ΙΚΑ και τους άλλους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

«Καλούμε τους συναδέλφους, να μη δεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση. Να απευθυνθούν στο συνδικάτο και να καταγγείλουν οποιαδήποτε παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του στα νύχια της εργοδοσίας. Να δυναμώσει η μεταξύ μας αλληλεγγύη. Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι η συλλογική δράση και διεκδίκηση μέσα από  τις γραμμές του συνδικάτου. Να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο του εμπορίου με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών» επισημαίνει.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

admin2020

Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies