Μεσσηνίας

«Έργα σε εξέλιξη στην 82η Εθνική οδό «Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος»

Σειρά έργων υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη στης 82η εθνική οδό από Καλαμάτα, Ασπρόχωμα έως Πύλο. Σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος επισκέφθηκε την εν λόγω εθνική οδό, στη θέση πριν την Καζάρμα όπου εξελίσσεται εργολαβία, 2 εκ. ευρώ, κυρίως με ασφαλτοστρώσεις και έργα οδικής ασφάλειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί τμήματαστο εν λόγω δίκτυο, όπως Ανάληψη – Βελίκα, Ριζόμυλο προς Δάρα, Ριζόμυλο έως γέφυρα Τζάνε και Ριζόμυλο προς Πύλο. Στην παρούσα φάση το έργο παρεμβαίνει κατά 1,6χλμ. πριν την Καζάρμα, ενώ θα συνεχίσει με ασφαλτικές εργασίες και σε υπόλοιπα τμήματα ως την Πύλο.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, στην εν λόγω εθνική οδό θα υλοποιηθεί και έργο, προϋπολογισμού 450.000 €, το οποίο αφορά παρεμβάσεις σε στροφές της οδού στο τμήμα Χανδρινού – Πύλος και βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών. Ακόμα έργο, προϋπολογισμού 600.000 €, θα παρέμβει σύντομα με ασφαλτοστρώσεις, κυρίως στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης,ο προγραμματισμός της ΠΕ Μεσσηνίας περιλαμβάνει έργο αντίστοιχο στον εθνικό άξονα Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσία – Φιλιατρά,προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, το οποία θα συμβασιοποιηθεί το επόμενο διάστημα και θα παρέμβει αμέσως μετά τη διασταύρωση Ζευγολατιού.


Ο στόχος μας είναι, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού μας δικτύου, για αυτό και δρομολογούμε έργα ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων και βελτιώσεων των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών αρμοδιότητάς μας.

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies