Μεσσηνίας

«Αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης»

Το έργο βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 5,3 εκ. ευρώ, είναι ένα έργο που ανέμενε η τοπική κοινωνία χρόνια τώρα. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του, σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Στόχος του έργου, είναι η εξυπηρέτηση των επαγγελματιών αλιέων αλλά και λοιπόν κλάδων του τουρισμού. Σήμερα, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης κατέπλευσε στο χώρο του καταφυγίου πλωτός γερανός γιανα ξεκινήσει τις εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, που προβλέπονται από τη μελέτη. Στη συνέχεια ακολουθούν οι εργασίες ανακατασκευής του προσήνεμου μόλουκαι η κατασκευή κρηπιδώματος καθώς και οι προβλεπόμενες εργασίες θωράκισης του υπήνεμου μόλου.

Είναι αυτονόητο ότι οι χρήστες του αλιευτικού καταφυγίου θα πρέπει να απομακρύνουν τα σκάφη τους από το χώρο, προκειμένου να εκτελεστεί απρόσκοπτα και τάχιστα το έργο αλλά το κυριότερο να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος, που διαχειρίζεται το χώρο έχει ενημερώσει εγγράφως τους αλιείς ότι πρέπει να μεταφερθούν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας ατελώς.

Επιπλέον επειδή αρκετοί αλιείς εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφερθούν στο λιμάνι της Πύλου, λόγω απόστασης, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι αυτό είναι δυνατό να γίνει σε τμήμα της μαρίνας της Πύλου, η οποία διαχειρίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ, γι’ αυτό και θα γίνει προσπάθεια επικοινωνίας ώστε να δοθεί η δυνατότητα χρήσης του χώρου της μαρίνας Πύλου. Ανάλογη παρέμβαση για το θέμα αυτό έχει κάνει και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Λεβεντάκης.

Τέλος εξετάζεται αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αποκατάσταση παλιάς, κατεστραμμένης και μη λειτουργικής πλέον προβλήτας, σε θέση νοτιοδυτικά του αλιευτικού καταφυγίου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το παραλιακό μέτωπο της τοπικής κοινότητας Μαραθούπολης.

Σχετικές αναρτήσεις

2ης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ – 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies