Μεσσηνίας

«Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για τη Μεσσηνία»

Σειρά θεμάτων για την προώθηση έργων συζήτησε σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τα οποία αφορούν τη Μεσσηνία.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν τα πρακτικά των διαγωνισμών για τα έργα :
– «Επισκευή προβλήτας (τίκλα) Τ.Κ. Καρδαμύλης δήμου Δυτικής Μάνης», π/υ 74.000 € &
– «Συμπληρωματική ανάπλαση παραλίας στην Τ.Κ. Αβίας δήμου Δυτικής Μάνης», Π/Υ 40.000 €
Τα παραπάνω έργα είναι αναγκαία και επείγοντα επειδή πρόκειται να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας απρόβλεπτων έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων (με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τους έντονους κυματισμούς), που έπληξαν την παράκτια περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης, μεταξύ 28ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018
Για το έργο στη θέση Τίκλα Καρδαμύλης, προβλέπεται η αποκατάσταση του προφυλακτήριου τοίχου της προβλήτας, η οποία υπέστη εκτεταμένες ζημιές, καθώς και συγκεκριμένη επέκτασή του για την βελτίωση της δυναμικής ανάσχεσης των φαινομένων διάβρωσης που προκλήθηκαν και ενδέχεται να προκληθούν. Επιπλέον θα ανακατασκευαστεί το ήδη κατεστραμμένο δάπεδο της προβλήτας με στόχο την ασφαλή χρήση της από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
Όσον αφορά το έργο στην Τ.Κ. Αβίας έρχεται να επιλύσει το πρόβλημα σημαντικής απομάκρυνσης του αμμοχαλικώδους υλικού της τεχνητής αναπλήρωσης της παραλίας, προερχόμενο από το παραπάνω φυσικό φαινόμενο, και προβλέπονται παρεμβάσεις αποκατάστασηςμε τα κατάλληλα υλικά.
Επιπλέον στην οικονομική επιτροπή εγκρίθηκε και το πρακτικό διαγωνισμού για το έργο:
– «Επισκευή κρηπιδώματος του παλαιού προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας»,προϋπολογισμού 3.500.000,00 €, με ποσοστό έκπτωσης 17,00 %.

Σχετικές αναρτήσεις

Στον Δήμο Οιχαλίας η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βούλα Πατουλίδου

admin2020

Δέσποινα Μπογδάνη- Σουγιούλ… γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των βιβλίων… μέσα από μια συνάντηση γεμάτη μουσική και λέξεις!!!!!

admin2020

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies