ΔιεθνήΕιδησούλες

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

Μία ομάδα τουριστών από τη Ρωσία θα είναι οι πρώτοι στους οποίους θα επιτραπεί η είσοδος στη Βόρεια Κορέα από τότε που άρχισαν οι αποκλεισμοί των συνόρων κατά της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Αυτό αναφέρει το Reuters σύμφωνα με μια ανάρτηση των ρωσικών επαρχιακών αρχών και ενός δυτικού ξεναγού.

Η Βόρεια Κορέα επέβαλε μερικούς από τους αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους στον κόσμο κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης του COVID-19 και δεν έχει ακόμη ανοίξει πλήρως για τους ξένους.

Το ταξίδι, το οποίο διαφημίζεται από ένα πρακτορείο με έδρα το Βλαδιβοστόκ, οργανώθηκε όταν ο κυβερνήτης της ρωσικής ακραίας ανατολικής περιφέρειας Πριμόρσκι Κράι, η οποία συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ για συνομιλίες τον Δεκέμβριο, ανέφερε η περιφερειακή κυβέρνηση σε ανάρτηση στο Telegram αυτή την εβδομάδα.

Το ταξίδι θα έχει διάρκεια τεσσάρων ημερών και η αναχώρηση θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου και θα υπάρχουν στάσεις στην Πιονγκγιάνγκ και ένα θέρετρο σκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ανατολική Ρωσία όπου δεσμεύθηκαν για εμβάθυνση της συνεργασίας στα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέτωπα συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, .

Πριν από την έναρξη της πανδημίας η Βόρεια Κορέα είχε έσοδα 175 εκατ. δολάρια από τις επισκέψεις Κινέζων τουριστών.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies