Αχαΐας

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Σε πλήρη λειτουργία οι δομές υποστήριξης αστέγων

Στις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή για να λειτουργήσει τις δομές αστέγων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, με αφορμή και τη λειτουργία του Υπνωτηρίου και του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας.

 

Ο Κώστας Πελετίδης, στάθηκε στις πολύπλευρες δράσεις που έχουν αναπτυχθεί σε αυτόν τον τομέα, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να μην υπάρχουν άστεγοι και η κοινωνική συγκρότηση να έδινε τα πάντα στο λαό μας, ώστε να μην αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. «Δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται, κι εμείς στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τον αγώνα μας για να έχουν δικαιώματα όλοι οι συνάνθρωποι μας και να αλλάξει η κοινωνική μας συγκρότηση, να έχουμε ένα λαό που έχει λύσει τα βασικά του ζητήματα, δεν αφήνουμε έτσι το ζήτημα και είμαστε δίπλα τους, προσφέροντας στέγη και τροφή στους άστεγους του Δήμου μας», υπογράμμισε.

 

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θοδωρής Τουλγαρίδης, εστίασε στις προσπάθειες του προσωπικού, αλλά και στο γεγονός ότι οι δομές λειτουργούν χωρίς εμπλοκή ιδιωτών, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ.

 

Πρόκειται για υπηρεσίες, που παρέχονται όχι μόνο σε αστέγους, αλλά ακόμη και σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξήγησε.

 

Αναφορά έγινε στη λειτουργία της Ομάδας δρόμου των δομών Αστέγων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της έλλειψης δημόσιων δομών περίθαλψης και φιλοξενίας αστέγων με εδικά προβλήματα (αλκοολισμού, χρήσης ουσιών κ.α.). Επιπλέον, τονίστηκε πως πρέπει να δημιουργηθούν δημόσιες, κρατικές Δομές για ψυχιατρικούς ασθενείς, με δωρεάν υπηρεσίες αλλά και η δημιουργία Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ, με συνολικά γενναία χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μεγάλη Έκθεση EURO AGRO EXPO 2024 στην Αμαλιάδα 24, 25 και 26 Μαΐου 2024

admin2020

Η σημασία της αναβιωσης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

tiresias tiresias

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ «ΝΕΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» Πάλη για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies