ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΦΑΝΤ!!

Με την Λερναία Ύδρα ταύτισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ.Παύλος Πολάκης, σε μια ανάρτηση κόλαφο αναφορικά με την επιχειρηματική υπερδραστηριότητα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ.Παύλος Πολάκης αναφέρεται ονομαστικά στον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, χαρακτηρίζοντάς τον «μπουμπούκι» και «λεμονανθό», που σύμφωνα με τον ίδιο κάνει «εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών».

Όπως αναφέρει ο κ.Πολάκης, ο γαλάζιος βουλευτής φαίνεται να «έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€», ενώ το 2011 αγόρασε «μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιώς».

Όπως σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω εταιρία «δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται».

Στη συνέχεια ο κ.Παύλος Πολάκης παραθέτει μια σειρά ερωτήσεων «γιατί κύριε Πάτση;», διερωτάται. «Που και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς; Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει;», προσθέτει παραθέτοντας τους προβληματισμούς τους.  «Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί. Νόμιμο είναι, ηθικό είναι; Εν ενεργεία βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να είναι στο ΔΣ εταιρίας που κάνει πλειστηριασμούς και εισπράττει από δάνεια που δάνεια που αγόρασε στο ένα δέκατο της αξίας τους;», συμπληρώνει εξοργισμένος.

Σχολιο:

Ανεξάρτητα από το Εάν η καταγγελία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ αληθεύει αναφορικά με τις δραστηριότητες του κυβερνητικού βουλευτή, προκύπτει ένα πολύ μεγαλύτερο θέμα που πλέον απασχολεί την κοινωνία: Ότι οι πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες στις αλλοδαπές εταιρείες (οι οποίες στεγάζονται σε δωμάτια ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων συγκεκριμένα κτίρια στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας) γίνονται σε κλάσμα του λογιστικού τους υπόλοιπους και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 7 με 8 %.

Το γεγονός ότι οι τράπεζες πωλούν τα δάνεια σε τόσο χαμηλό ποσοστό, χωρίς να προβαίνουν σε ανάλογες ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αλλοδαπές εταιρείες και οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους αρνούνται την ρύθμιση των αγορασμένων δανείων με ένα λογικό κέρδος, φανερώνει ότι τόσο η προηγούμενη όσο η τωρινή κυβέρνηση αδιαφορούν πλήρως για το κοινωνικό κόστος που προκαλεί η επιλογή αυτή.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 1.781.999 ευρώ για σημαντικό αρδευτικό έργο στην Π.Ε. Κορινθίας

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies