ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Επέλαση κατά των πολιτών με πλειστηριασμούς από τα funds! 44.000 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι μόνο για φέτος!!

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction.gr, οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ακινήτων για το 2022 ανέρχονται σε 33.840 ενώ το 2021 ήταν 23.073, με καταγεγραμμένη ετήσια μεταβολή +32%, επιστρέφοντάς μας στην «κανονικότητα» του 2008.

Μόνο το α΄ εξάμηνο του 2022 διενεργήθηκαν 17.620 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ όλο το έτος 2021 διενεργήθηκαν 11.302. Αν ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο και στο β΄ εξάμηνο, θα έχουμε υπερτριπλασιασμό των πλειστηριασμών μέσα σε ένα μόνο έτος. Για το 2023 προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή.

Η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» πλειστηριασμών και της πρώτης κατοικίας εν μέσω μάλιστα του πρωτόγνωρου κύματος ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία δείχνουν την απόλυτη σχεδόν αποτυχία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ούτε 3 στους 100 πολίτες που ζητούν ρύθμιση δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές την ώρα που η κυβέρνηση έχει αφήσει το ελεύθερο στις τράπεζες να πράττουν κατά το δοκούν και φυσικά να προχωρούν σε ελάχιστες ρυθμίσεις και μόνο για όσους δεχθούν τους όρους που θέτουν.

Παράλληλα, το σύνολο σχεδόν των δανείων των τραπεζών έχει μεταβιβαστεί στα funds τα οποία φυσικά δεν απαντούν καν στην προσπάθεια επικοινωνίας των πολιτών, δεν ρυθμίζουν και κοινοποιούν πλειστηριασμούς ακόμη και για οφειλές της τάξης των 20.000 ευρώ, ενώ ζητούν αδιανόητα ποσά μόνο και μόνο για να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Άλλωστε στο real estate τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μεγαλύτερα από μια ενδεχόμενη ρύθμιση κάτι που το γνώριζε και πρωτοετείς οικονομικών σχολών.

Τα “κόκκινα δάνεια» στην ελληνική οικονομία ανέρχονται σε 111 δισ. και έχουν διογκωθεί επί διακυβέρνησης της ΝΔ. Επίσης, τα ληξιπρόθεσμα στην ΑΑΔΕ διαμορφώθηκαν στα 112,6 δισ. -αύξηση άνω των 8 δισ. από το 2019- και στα ασφαλιστικά ταμεία στα 43,4 δισ. -επίσης αύξηση άνω των 8 δισ. από το 2019. Κι όλα αυτά σε συνθήκες πολύ υψηλού πληθωρισμού, εκρηκτικού κόστους ενέργειας και διαβίωσης.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies