ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!

Δύο εκατομμύρια ευρώ, ίσως και παραπάνω, ήταν η λεία που κατάφεραν να αποσπάσουν Τσιγγάνοι από επιχειρηματίες μέσω απατών.

Οι δράστες είχαν στήσει την «έδρα» τους στον καταυλισμό του Ζευγολατιού στην Κορινθία και με κινητά «φαντάσματα», πωλούσαν επιχειρηματικές ιδέες πείθοντας τα θύματά τους πως θα έχουν μεγάλα κέρδη, εάν τα εφαρμόσουν.

Περισσότερα από 250 είναι τα θύματα που έχουν καταγραφεί έως τώρα, με ορισμένα άτομα να έχουν χάσει από 30.000 έως 50. 000 ευρώ έκαστος.

Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί έξι άτομα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τυχόν είναι περισσότερα τα θύματα αλλά και η λεία των δραστών.

Οι κλήσεις των «τηλεφωνητών» ήταν καθημερινά εκατοντάδες, μέχρι να βρεθεί ο «ευάλωτος» που θα πειθόταν από το «αφήγημά» τους. Στην πλειονότητά τους τα θύματα της συμμορίας ήταν επιχειρηματίες που προσεγγίστηκαν στο Facebook και στο Instagram μέσω ψεύτικων προφίλ.

Η δράση τους ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021, ενώ τα στελέχη της Ασφάλειας ασχολούνται με την υπόθεση εδώ και τουλάχιστον εφτά μήνες. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί  έξι μέλη της οργάνωσης, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη δυτική Αττική και στην Κόρινθο.

Οι απατεώνες παρουσιάζονταν στα θύματα ως επιχειρηματίες, ενώ για να γίνουν πιο πειστικοί έδειχναν ακόμα και πλαστές ταυτότητες για να αποδείξουν ότι είναι «επιχειρηματίες». Τα μέλη του κυκλώματος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά για να μην γίνονται αντιληπτά από τις Αρχές. Χρησιμοποιούσαν τη διάλεκτο των τσιγγάνων στις συνομιλίες τους αλλά και κωδικές ονομασίες.

Τα χρήματα τα οποία κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματά τους τα μετέφεραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που εντόπιζαν και βρίσκονταν σε οικονομική ανάγκη, ενώ φρόντιζαν στις κάρτες να ενεργοποιούν το μέγιστο όριο ανάληψης.

Μάλιστα για κάθε έναν τέτοιο λογαριασμό υπήρχε και… τιμοκατάλογος, καθώς τα χρήματα τα οποία έδιναν ήταν από 200 έως 500 ευρώ και δίνονταν από τα μέλη της οργάνωσης με δύο τρόπους. Ο ένας τρόπος ήταν να αφήνουν στον λογαριασμό το ποσό που είχαν συνεννοηθεί, είτε και απευθείας.

Μόλις ολοκλήρωναν τη δράση τους, έβαζαν τους πραγματικούς δικαιούχους των λογαριασμών αυτών να δηλώσουν απώλεια ή κλοπή της κάρτας που συνδεόταν με τον λογαριασμό. Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν και λογαριασμούς θυμάτων τους, που δεν είχαν χρήματα μέσα, ως ενδιάμεσους σταθμούς μεταφοράς χρημάτων από άλλες απάτες.

Κατά τις αναλήψεις των χρημάτων που έκαναν, προσπαθούσαν να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους και γι’ αυτό φορούσαν κουκούλες και μάσκες. Προκειμένου να μην κινούν υποψίες και αποκαλυφθεί η δράση τους, οι αναλήψεις που έκαναν έφταναν μέχρι τα 500 ευρώ την ημέρα.

Την ευθύνη της επιχείρησης   έχουν η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Απαγόρευση καύσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 15 Απριλίου

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε. ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies