ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας: Μεσαίωνας για το πετρέλαιο θέρμανσης, κρύβουν τα ποσά των επιδομάτων

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε το ΙΝΚΑ Κορινθίας, καταγγέλλοντας ότι η εφαρμογή για τους δικαιούχους του πετρελαίου θέρμανσης για πρώτη φορά δεν εμφανίζει το ποσό που έχει να λάβει ο κάθε δικαιούχος.

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

  1. Μετά από πολλαπλές καταγγελίες δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, διαπιστώθηκε ότι η αίτηση που γίνεται μέσω σχετικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ δεν αναφέρει το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους.
  2. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές, μη νόμιμο και κατακριτέο διότι έκαστος δικαιούχος δεν πληροφορείται, όπως έχει δικαίωμα, το ποσό που πρόκειται να λάβει ως επίδομα.
  3. Στην εφαρμογή μάλιστα, αν και ζητείται η δήλωση των τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας του δικαιούχου, υφίσταται ταυτόχρονα ειδοποίηση ότι το επίδομα δεν συνδέεται με τα τετραγωνικά μέτρα εκάστης κατοικίας.
  4. Η παραπάνω πρακτική της ΑΑΔΕ, που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί με εντολή, άλλως υπόδειξη του Υπουργού Οικονομικών (τουλάχιστον), αντίκειται πρωτίστως στις διατάξεις των Καταναλωτών του ειδικού νομοθετικού πλαισίου περί προστασίας των Καταναλωτών, ώς και στις διατάξεις του κώδικα Διοικητικής διαδικασίας που επιβάλλουν την επαρκή πληροφόρηση των Καταναλωτών πολιτών για κάθε αίτημα προς τη διοίκηση που υποβάλλουν.
  5. Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από τα δελτία επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου, η παραπάνω εφαρμογή της ΑΑΔΕ, έως και πέρισυ , πληροφορούσε από την πρώτη στιγμή τον αιτούντα δικαιούχο για το ποσό που θα λάμβανε ως επίδομα.
  6. Η περιστολή αυτή της πληροφόρησης είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη και δεν νοείται τον 21ο αιώνα να υιοθετούνται πρακτικές Μεσαίωνα που θίγουν βάναυσα το κατοχυρωμένο δικαίωμα του Καταναλωτή -Πολίτη στην πληροφόρηση.
  7. Μετά τα παραπάνω ενεργήσαμε άμεσα ενώπιον -Διοικητή ΑΑΔΕ-Υπουργό Οικονομικών-Πρωθυπουργό και τους καλέσαμε μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες να μεριμνήσουν για την συμμόρφωση της παραπάνω εφαρμογής με τις αρχές της διαφάνειας και της πληροφόρησης όπως έχουν υποχρέωση.

Η απόδειξη για όσα καταγγέλλονται:

Σχετικές αναρτήσεις

βίντεο Στερέωση βραχωδών πρανών στο Κάστρο Μονεμβασιάς

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies