UncategorizedΔιεθνήΕιδησούλες

στην Αικατερινούπολη γιγαντογραφία του Στάλιν

Στην πόλη της Ρωσίας Αικατερινούπολη (Εκατερίνενμπουργκ), μια γιγαντογραφία του Στάλιν εν είδει φωτεινού wallpaper εμφανίστηκε στην πρόσοψη της Дома офицеров (σντμγρ ДО) «Βουλής Αξιωματικών».

Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο οι ακτιβιστές Σβερντλόφσκ του κινήματος «За правду» (για την αλήθεια), που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα   Yevgeny Lavlinsky  γιόρτασαν συμβολικά την επέτειο για τα 142 χρόνια από τη γέννηση του Στάλιν –υπενθυμίζοντας πως στο σημείο εκείνο -στην πρόσοψη, υπήρχε ανδριάντας του στρατηλάτη (που φυσικά οι παλινορθωτές του καπιταλισμού εξαφάνισαν μαζί με τα αγάλματα του Λένιν).

«Μπορεί εσείς να κάνετε ότι σας γουστάρει με τον αρχιστράτηγο, αλλά για τους πολλούς θα είναι πάντα σύμβολο της νίκης του λαού μας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ένας από τους εμπνευστές του θριάμβου των ρωσικών όπλων εναντίον του εχθρού. Γι αυτό ζητάμε από τον στρατό να αποκαταστήσει την ηθική, ιστορική και αρχιτεκτονική μνήμη με δικαιοσύνη και να επιστρέψει το ανάγλυφο του Ιωσήφ Στάλιν στην αρχική του θέση, όταν μάλιστα , σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ανάγλυφο δεν χάθηκε, αλλά αποσυναρμολογήθηκε και βρίσκεται στις αποθήκες της Λέσχης Αξιωματικών (ОДО)”,  δήλωσε ο Иван Обыденко (Ιβάν Ομπυντένκο) ακτιβιστής κι αυτός του κινήματος.

Το γραφείο τύπου του κινήματος σημείωσε ότι έχει ήδη ετοιμαστεί ένα αίτημα-πρόσκληση για αποκατάσταση του ανάγλυφου και οι ακτιβιστές θα το στείλουν σύντομα στην έδρα της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Η ενέργεια του κινήματος έχει γίνει ευρύτερα γνωστή τόσο στη Ρωσία όσο και στις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αλλά και στον κόσμο.

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ:

◾ Дома офицеров (σντμγρ ДО) «Βουλή Αξιωματικών», είναι σαν τις δικές μας λέσχες αξιωματικών οπου στη Ρωσία είναι στρατιωτικός πολιτιστικός-πολιτισμικός θεσμός, του Υπουργείου Άμυνας, που ιδρύθηκε επί ΕΣΣΔ, με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα φυσικά σαν «Σπίτι του Κόκκινου Στρατού».

◾Το Γεκατερίνμπουργκ ή, είναι πόλη στο κεντρικό μέρος της Ρωσίας ~3.000km δυτικά της Μόσχας και με 1.349.772 κατοίκους είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ενώ είναι και πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Σβερντλόφσκ

Η φωτο από τη σελίδα «ВКонтакте» Sverdlovsk του κινήματος «За правду» (για την αλήθεια!)

Σχετικές αναρτήσεις

Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος

admin2020

Και όμως κάθε χρόνο και χειρότερα στις τιμές των προϊόντων. ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας

admin2020

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies