ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΕΔΕ : Οι Δήμοι δεν μπορούν να κάνουν έργα χωρίς μηχανικούς

Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει πρωτοβουλία άμεσης ενημέρωσης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, πάνω σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των πόρων του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» αλλά και του νέου ΕΣΠΑ.

 

Αγωνία για την έλλειψη μηχανικών

 

Τα μέλη της εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, εξέφρασαν την αγωνία τους για τις καθυστερήσεις στη μελέτη και την υλοποίηση έργων σε Δήμους. Ειδικότερα για το θέμα των μηχανικών που μέσω της ΕΕΤΑΑ είχε προβλεφθεί να βοηθήσουν τους μικρούς Δήμους, επισημάνθηκε ότι οι 50 αυτοί μηχανικοί, ακόμη και όταν προσληφθούν, δεν θα επαρκούν.

 

Λύση η πρόσληψη

 

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, δεδομένου ότι και τα τρία χρηματοδοτικά προγράμματα προβλέπουν τεχνική βοήθεια, η λύση θα ήταν η πρόσληψη μέσω των κοινών αυτών πόρων, μιας σημαντικής δεξαμενής μηχανικών, οικονομολόγων και άλλων σχετικών ειδικοτήτων που θα πληρώνονται μέσω αυτής της τεχνικής βοήθειας. Θα βρίσκονται δε στις έδρες των πρωτευουσών των νομών, όσο πιο κοντά στους Δήμους γίνεται, προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα τοπικά προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και να σχεδιάζουν όσο πιο στοχευμένα γίνεται, λύσεις και προτάσεις.

 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

 

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε, ότι «Είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό τα θέματα που καίνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βρισκόμαστε άλλωστε σε ένα κομβικό σημείο με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού από την μία έχουμε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τα ζητήματα που υπάρχουν και από την άλλη, οι δύο νέες μεγάλες προκλήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, απαιτούν κινητοποίηση αλλά και συντονισμό, με πιο διακριτό ρόλο για του Δήμους. Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους Δήμους να σχεδιάσουν και να ωριμάσουν έργα, συνεπώς είναι απαραίτητη η δόμηση μιας τεχνικής βοήθειας στους Δήμους».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies