Πολιτική

Κεραμέως: Με μέτρα προστασίας και πρόληψης ξεκινούν ξανά τα Δημοτικά – Τι είπε για την Γ’ Λυκείου

Σε δημοτικό σχολείο της Μεταμόρφωσης βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και έκανε δηλώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών. Όπως είπε η κα Κεραμέως “πρώτη ημέρα λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών και η χαρά των παιδιών είναι πολύ μεγάλη και η δική μας επίσης. Ακολουθώντας πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών με μέτρα προστασίας και πρόληψης ξεκινούν εκ νέου τα σχολεία μας. Τα παιδιά βρέθηκαν στις τάξεις, με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη Εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους γονείς για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά. Αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία και την προσαρμοστικότητα στα νέα μέτρα προστασίας και πρόληψης”.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι “έχουν προστεθεί και νέα μέτρα όπως δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς μας, διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης για τα παιδιά, περισσότεροι προληπτικοί έλεγχοι για τα σχολεία. Είμαστε εδώ αφενός για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά και την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σημαντικός αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας ευχηθούμε να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται η χρονιά. Πρώτο μέλημά μας είναι πώς θα διασφαλισθεί η δια ζώσης εκπαίδευση”.

Σε ερώτηση για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Γ’ Λυκείου, η κα Κεραμέως υποστήριξε ότι “την Παρασκευή άρχισε η τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια. Συζητάμε διαρκώς με την Επιτροπή των ειδικών για την επαναλειτουργία των δομών εκπαίδευσης και πάμε βήμα- βήμα με προσεκτικά βήματα ακολουθώντας πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών και παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της πανδημίας”.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1:

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

admin2020

«Χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών»

admin2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies