Uncategorized

ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ: ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για «φαινομενικό έλεγχο» της πανδημίας έκανε λόγο η κυβέρνηση σήμερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της υφυπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, που πρόσθεσε πως «ελπίζουμε στο καλό σενάριο και για να είμαστε πιο χαλαροί και για να πάει καλά η οικονομία», αφού η υγεία του λαού υποτάσσεται στις ανάγκες και τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων που προσδοκούν τεράστια κέρδη από τον τουρισμό.

Όπως είπαν οι λοιμωξιολόγοι, παρουσιάζεται μία σημαντική ύφεση στην επιδημιολογική εικόνα, με τις ΜΕΘ όμως να συνεχίζουν να παρουσιάζουν ασφυξία καθώς το 80% στην επικράτεια παραμένει κατειλημμένο. Και αυτό παρά την εκτίμηση του Γκίκα Μαγιορκίνη πως η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι σε διαχειρίσιμα επίπεδα και βαίνει μειούμενη. Την ίδια στιγμή, παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 114.000 με μέσο όρο ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα τα 12.000 κρούσματα.

Για τον υψηλό αριθμό θανάτων, που παρουσίασε μεν μείωση της τάξης του 4%, αλλά παραμένει στους 60 ανά ημέρα κατά μέσο όρο, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο καθώς έχει να κάνει με την πολυνοσηρότητα ασθενών, αλλά και τα υποκείμενα νοσήματα άλλων και πως οι θάνατοι μπορεί να μην είναι από κορονοϊό αλλά η νόσηση να επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη υγεία τους. «Γίνεται προσπάθεια να ξεκαθαριστεί αυτό το φαινόμενο», ανέφερε.

Στάθηκε στην αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των νέων κρουσμάτων που φτάνει τα 43 έτη, είπε πως το 80% των νέων εισαγωγών είναι άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και πως το 1/3 είναι άνω των 65 ετών και μίλησε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού με 4η δόση όσων είναι άνω των 75 χρόνων, λέγοντας πως σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία προστατεύει κατά 66% από σοβαρή νόσηση και κατά 74% από θάνατο.

Τέλος, ο Γκ. Μαγιορκίνης, μιλώντας για τη νέα υποπαραλλαγή της «Όμικρον», την «ΧΕ», είπε πως υπήρχε μεν εκτίμηση για αυξημένη μεταδοτικότητα, αλλά «τα όρια αξιοπιστίας της δεν ήταν ικανοποιητικά για να μιλήσουν με σιγουριά», χαρακτηρίζοντας τη μεταδοτικότητά της ως ήπια.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Αυτοψία στο έργο της Ασφαλτόστρωσης Τ.Κ. Φενεού-Φράγμα Λίμνης Δόξα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies