EventΚοινωνικά

Μίκης Θεοδωράκης: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει τα παιδικά τραγούδια του

Μίκης Θεοδωράκης: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει τα παιδικά τραγούδια του
Η μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Τα πρώτα συνθετικά σκιρτήματα του Μίκη Θεοδωράκη έγιναν κατά την διάρκεια των μαθητικών του χρόνων και αφορούσαν σε παιδικά τραγούδια. Κάποιες από αυτές τις πρώιμες μελωδίες που συνέθεσε ο κορυφαίος Έλληνας δημιουργός, «μέσα στην παγωνιά της Ιστορίας – στη δοκιμασία του ’40 – στην πρώτη του εφηβεία», όπως χαρακτηριστικά έχει διηγηθεί ο ίδιος, θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Τα τραγούδια αποτελούν τις πρώτες απόπειρες του Μίκη Θεοδωράκη, από το 1937 ως το 1945, να μελοποιήσει ποιήματα των Διονυσίου Σολωμού, Κωστή Παλαμά, Βασίλη Ρώτα, Αντιγόνης Μεταξά, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Brendan Behan κ.α.

Το 1994 τα κομμάτια αυτά κυκλοφόρησαν σε διπλό CD με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης, 40 τραγούδια για παιδάκια και παιδιά» από την Παιδική Χορωδία & Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σε ενορχήστρωση και διεύθυνση χορωδίας από τον Δημήτρη Καρβούνη.Στη συλλογή των 40 τραγουδιών υπάρχουν και μεταγενέστερες συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, που ταιριάζουν με τα πρώτα παιδικά τραγούδια.

Ο Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς επιλέγει μια σειρά από τα τραγούδια αυτά, τα οποία μεταγράφει και ενορχηστρώνει για το Chronos Ensemble, κλασική κιθάρα, δύο γυναικείες φωνές και παιδική χορωδία. Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης ο Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς(κιθάρα), οι ερμηνεύτριες

Αμαλία Τάτση και Κατερίνα Δοξαστάκη και η παιδική χορωδία «12 νότες» σε μουσική διδασκαλία της Ήβης Παπαθανασίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies