ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ν. Γόντικας: Εγκληματική η σύμβαση παραχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην «ΤΕΡΝΑ»

Εγκληματική χαρακτηρίζει την ενεργοποίηση της σύμβασης με την οποία η περιφερειακή αρχή παραδίδει τη διαχείριση των απορριμμάτων για τουλάχιστον 28 χρόνια στην «ΤΕΡΝΑ» ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας.

Παράλληλα απαιτεί να δοθεί στη δημοσιότητα άρθρο της σύμβασης «που αφορά τους μηχανισμούς πληρωμών που διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα της “ΤΕΡΝΑ” και προβλέπει ακόμη και πανωπροίκια σαν αυτά που δίνονται στον “Μορέα”, αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα».

«Η περιφερειακή αρχή Νίκα υπέγραψε την ενεργοποίηση της σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που ετοίμασε η περιφερειακή αρχή Τατούλη και παραδίδουν τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην “ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ” με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης μακροχρόνιας κερδοφορίας (τουλάχιστον 28 χρόνια)  για την εταιρεία,  με βαρύ οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Για αυτή την εγκληματική σύμβαση που πενταπλασιάζει τα ανταποδοτικά τέλη πανηγυρίζουν όλοι οι συνένοχοι και παράλληλα στήνουν καυγαδάκια αποπροσανατολισμού. Ερίζουν για την πατρότητα του εγκλήματος.

Απαιτούμε να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα το παράρτημα 6 της σύμβασης ΣΔΙΤ που αφορά τους μηχανισμούς πληρωμών που διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ και προβλέπει ακόμη και πανωπροίκια σαν αυτά που δίνονται στον “Μορέα”, αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Μέχρι τον Μάρτη του 2020 εκτός από τα τσουχτερά διόδια έχει πάρει 204 εκατομμύρια ευρώ  πανωπροίκια και για το εξάμηνο Μάρτης – Σεπτέμβρης μέσα στην πανδημία του κορονοϊού παίρνει άλλα 12.395.000 ευρώ από την άγρια φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων.

Για πάνω από 10 χρόνια,  οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά – Βενιζέλου),  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ  και οι δυνάμεις τους στην Περιφέρεια και τους δήμους της Πελοποννήσου με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις,  με απόλυτη σύμπλευση και μοιρασμένους ρόλους, που συχνά εναλλάσσονταν, ανάλογα με το ποια δύναμη ήταν στην κυβέρνηση, την περιφερειακή και δημοτική διοίκηση, διαμόρφωσαν αυτή την εγκληματική σύμβαση.

Τώρα που οι συνέπειες των πράξεών τους φτάνουν στις λεηλατημένες τσέπες μας προσπαθούν να θολώσουν τα νερά. Οι δήθεν σκοτωμοί τους δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, τις ευθύνες τους θέλουν να κρύψουν,  ψάχνουν για φύλλο συκής. Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να  κρυφτούν».

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies