ΜεσσηνίαςΠολιτική

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας – «Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία»

Παραιτείται από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. «Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του στο Ζάππειο. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία.

«Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος και την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Θέλω να αναδείξω ότι στη ζωή και την πολιτική, μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός και χωρίς αξιώματα», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του. Το εκλογικό σώμα έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μια διπλή εντολή. Πρώτον, να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που πάντα και εκ των πραγμάτων είναι ρόλος κόμματος εξουσίας. Και δεύτερον, να αλλάξει δραστικά, αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την κυβέρνηση». Σημείωσε ότι «οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα».

Δείτε ολόκληρη τη δήλωσή του Αλέξη Τσίπρα

Σχετικές αναρτήσεις

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

admin2020

ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ & Sound

admin2020

Άνοιξε τις πύλες του το Tuning festival το Αυτοκινητοδρόμιο της Τριόδου Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies