ΑρκαδίαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΛακωνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Παρεμβάσεις για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα απορρίμματα του δήμου Β. Κυνουρίας

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων μετά το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στο χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων του δήμου Β. Κυνουρίας απαίτησε το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα Καταστήματα και Ανώνυμες Εταιρείες νομού Αρκαδίας, πραγματοποιώντας συνάντηση με τη δημοτική αρχή.

 

Παράλληλα, το κλαδικό Σωματείο οργάνωσε Γενική συνέλευση των εργαζόμενων του χώρου.

 

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, το Σωματείο και οι εργαζόμενοι απαιτούν:

 

Ολα τα μηχανήματα και οι μηχανές στο χώρο να είναι πιστοποιημένα και συντηρημένα κατάλληλα, από αδειούχους συντηρητές και όχι το προσωπικό της επιχείρησης.

Να υπάρχει αδειούχος χειριστής για όλα τα μηχανήματα του χώρου. Ο εναπομείναν βοηθός χειριστής να συνεχίσει να δουλεύει υπό την εποπτεία αδειούχου χειριστή ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει την προϋπηρεσία που απαιτείται για να πάρει την άδεια χειριστή.

Να αλλαχθεί η ταινία του δεματοποιητή και να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις, ώστε να δουλεύουν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι.

Να απομακρυνθούν από το χώρο οι τεράστιες ποσότητες υπολείμματος απορριμμάτων που βρίσκονται στοιβαγμένες στον περιβάλλοντα χώρο.

Να προσληφθεί επιπλέον αριθμός εργαζόμενων.

Να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει πάντα ιατρός εργασίας.

Καταβολή των ενσήμων όλων των εργαζόμενων έως σήμερα, χωρίς κενούς μήνες. Είναι απαράδεκτο εργαζόμενη έγκυος, που ο γιατρός της γράφει άδεια, να μην μπορεί να την πάρει γιατί δεν φαίνονται ένσημα τους μήνες Σεπτέμβρης και Οκτώβρης 2021!

Καταβολή του επιδόματος αδείας μαζί με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου. Οι μέρες που παραμένει κλειστή η επιχείρηση είναι με ευθύνη του εργοδότη και όχι των εργαζόμενων. Επομένως οι μέρες αυτές πληρώνονται κανονικά στους εργαζόμενους.

Οπως υπογραμμίζει το κλαδικό Σωματείο, «η δημοτική αρχή του Δήμου Β. Κυνουρίας έχει την ευθύνη να ελέγχει αν τηρούνται όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου, καθώς και οι απαραίτητες προϋποθέσεις για συνθήκες ασφάλειας και υγείας της εργασίας.

 

Η εμπορευματοποίηση του τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων έχει σαν αποτέλεσμα την παράλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας, γιατί αποτελούν κόστος.

 

Ολοι οι εργαζόμενοι οργανωμένα να διεκδικήσουμε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από δημόσιο φορέα, χωρίς το κίνητρο του κέρδους, αλλά την αποτελεσματικότερη διαχείριση, με διαλογή στην πηγή και χρήση όλων των νέων τεχνικών μέσων που υπάρχουν».

Σχετικές αναρτήσεις

βίντεο Στερέωση βραχωδών πρανών στο Κάστρο Μονεμβασιάς

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies