Μεσσηνίας

«ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Μετά την απόφαση του ΚΑΣ η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει: «…οι εργασίες για την αποκάλυψη των αρχαιοτήτων και η διαχείρισή τους να αποτελέσουν αντικείμενα ενός διακριτού αρχαιολογικού υποέργου στο πλαίσιο του έργου ανάπλαση ιστορικού κέντρου Καλαμάτας Γ’ φάση (πλατεία Υπαπαντής), με δικαιούχο την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Για το σκοπό αυτό να υποβληθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στον κύριο του έργου (Περιφέρεια) πρόταση προϋπολογισμού και χρονοδιάγραμμα του αρχαιολογικού υποέργου…».
Με δεδομένο όπως γνωρίζουμε ότι έχει υποβληθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας τόσο ο προϋπολογισμός του υποέργου ύψους περίπου 190.000 ευρώ όσο και το χρονοδιάγραμμα του αρχαιολογικού έργου και με δεδομένο επίσης ότι υπάρχουν χρήματα αφού η έκπτωση είναι 55,23% δηλαδή περίπου 900.000 ευρώ συν ΦΠΑ.
Με βάση αυτά σας ρωτάμε:
Σε ποια φάση βρίσκεται η διαμόρφωση καθώς και η χρηματοδότηση του ανωτέρω υποέργου ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκάλυψη των σημαντικών αρχαιοτήτων της Υπαπαντής, αλλά και να γίνει εφικτή η έναρξη των εργασιών του συνόλου του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Καλαμάτας Γ΄ φάσης (πλατεία Υπαπαντής).

Ο ερωτών περιφερειακός σύμβουλος
Θανάσης Πετράκος

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά εξασπάσει τώρα στο Λογκά

admin2020

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies