ΜεσσηνίαςΠολιτική

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον τ/στα «ΙΟΑΝΝΙΝΑ TV» (Βλάσσης Ντόκας)
«Η κυβέρνηση επαναφέρει πολιτικές εσωτερικής υποτίμησηςπου έχουν αποδειχθεί καταστροφικές για την ελληνική κοινωνία»
«Σε μια περίοδο που η υγειονομική αποκλιμάκωση από την πανδημία γίνεται ακόμη με αργούς ρυθμούς,η κυβέρνηση με το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκηδείχνει πώς σχεδιάζει το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΑΝΝΙΝΑ TV το βράδυ της Δευτέρας.
«Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ζήσαμε πριν μια δεκαετία με καταστροφικά αποτελέσματα, η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση»,τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η προσπάθεια δηλαδή διάλυσης των εργασιακών σχέσεων με αύξηση των ωρών εργασίας με την ίδια αμοιβή και υπερωριακή απασχόληση, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των ελεγκτικών μηχανισμών».
Για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι «η οικονομία δεν ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού» τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να αποσύρει τα μέτρα στήριξης που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που θα βρούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα». Όλο αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνέχισε ο Αλ.Χαρίτσης,έχει καταθέσει τις προτάσεις του για«άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με παροχή ρευστότητας και μη επιστρεπτέα ενίσχυση,με κύριο μέλημαστην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής.»
Σχετικά με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «συνιστούν μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας, η κυβέρνηση όμως χωρίς σχέδιο και καμία διαβούλευση, δεν περιλαμβάνει στην πρόταση της την περιφερειακή διάσταση και τα δυναμικά στρώματα της οικονομίας, αλλά επιλέγει να χρηματοδοτήσεισυγκεκριμένα έργα λίγων μεγάλων επιχειρηματιών».
Δείτε την συνέντευξη εδώ

Σχετικές αναρτήσεις

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies