ΑθλητισμόςΜεσσηνίας

Στην Πειθαρχική Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ο Άγγελος Χρονάς

Στην εννεαμελή Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ συμμετέχει ο Ιατρός-Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσσηνίας, αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς.

Ο κ. Χρονάς ορίστηκε στην 9μελή επιτροπή μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.ΚΑ.Ν με την ιδιότητά του ως Ιατρός.

Μαζί με τον κ. Χρονά συμμετέχουν άλλοι δύο Ιατροί, τρεις Δικηγόροι και τρεις Αθλητές.

Η θητεία κάθε μέλους της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής είναι τετραετής.

Η Πρωτοβάθμια πειθαρχική Επιτροπή είναι αποκλειστικά αρμόδια για τις παραβάσεις των κανόνων αντιντόπινγκ.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Χρονάς έχει οριστεί και μέλος της πενταμελούς Ιατρικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ από τον Οκτώβριο του 2019.

Ο κ. Χρονάς μετά τον ορισμό του ως μέλους στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ σημείωσε πως «θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα μου καθήκοντα, με γνώμονα πάντα πως ο αθλητισμός πρέπει να διέπεται από υγιή ανταγωνισμό και ευγενή άμιλλα και δεν επιτρέπονται φαινόμενα που αλλοιώνουν την καθαρότητά του.

Φαινόμενα ντόπινγκ και χρήσης ουσιών για βελτίωση των επιδόσεων ενός αθλητή δεν έχουν θέση στον αθλητισμό της χώρας μας και περισσότερο στον παγκόσμιο αθλητισμό. Με όποιες δυνάμεις έχω και μέσα από την νέα θέση που μου δόθηκε θα προσπαθήσω για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Άλλωστε από τη χώρα μας προήλθε το ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιές» και η χρήση ενισχυτικών ουσιών και φαρμάκων δεν συνάδει με αυτό.

Σε μία χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν χωρούν τέτοια φαινόμενα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τα εξαλείψουμε».

Ο κ. Χρονάς ευχαρίστησε τέλος τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τόσο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του αλλά και για την αγαστή συνεργασία τους μέχρι σήμερα.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies