Λακωνίας

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Λακωνία

Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από Ένταλμα Σύλληψης

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκατόν οκτώ (108) δενδρύλλια κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, να καλλιεργούνται συνολικά -108- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,5- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης τα καλλιεργούσε 54χρονος ημεδαπός. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

πιστόλι,
κυνηγετικό όπλο,
-15- φυσίγγια,
ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -210- γραμμαρίων,
-252- σπόροι κάνναβης,
-2- ζυγαριές ακριβείας,
-3- κινητά και
το χρηματικό ποσό των -225- ευρώ.
Τέλος, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προχθές (19.7.2021) το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, εντόπισαν τον 54χρονο και τον συνέλαβαν, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Σχετικές αναρτήσεις

Οριστικές μελέτες για δύο σχολεία στη Σπάρτη | Βερούτης: «Σχολεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής και βιοκλιματικού σχεδιασμού»

admin2020

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Beyond Football Conference 2024» στη Σπάρτη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies