ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Συλλεκτικά Νομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Με πρωτοβουλία και προσφορά της Προέδρου του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, τα Συλλεκτικά Νομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας εστάλησαν σε: Αρχηγούς Κρατών, Διεθνείς Οργανισμούς, όλες τις Πρεσβείες και Ξένες Αποστολές στην χώρα μας, σε σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας, σε όλες τις Περιφέρειες και Δήμους της Χώρας, σε διεθνείς προσωπικότητες, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Τεχνών, του Αθλητισμού και των ΜΜΕ.

Στόχος της κορυφαίας αυτής συμβολικής προσφοράς είναι να σταλεί από την Ελλάδα ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο για τις πανάρχαιες αξίες της Αρετής, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, που παραμένουν διαχρονικές και είναι οι μόνες που μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.


«Η Επέτειος των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας γίνεται όχημα για την προβολή της ιστορίας της Ελλάδας και του θεμελιώδους ρόλου της στη γένεση και τη διαμόρφωση του Δυτικού Πολιτισμού. Ταυτόχρονα δίνει σε όλους την ευκαιρία να αναστοχαστούμε πάνω στους αμέτρητους συμβολισμούς και τις οικουμενικές αξίες όπως της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αρετής και της ανδρείας, που απορρέουν μέσα από την πιο ένδοξη ήττα, αυτή στις Θερμοπύλες, και την πιο κρίσιμη νίκη, αυτή στη Σαλαμίνα, αλλά και στη νέα γενιά να γίνει κοινωνός αυτής της μεγάλης κληρονομιάς και ταυτόχρονα αγγελιοφόρος της στις κοινωνίες του μέλλοντος.

Το Ίδρυμά μας με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης αποφάσισε να στείλει ένα Σύμβολο της ιστορίας μας, όπως είναι τα Επετειακά Συλλεκτικά Νομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας, σε αρχηγούς κρατών, φορείς, ιδρύματα και κυρίως στα σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας.

Ο στόχος είναι ένας. Εδώ από την Ελλάδα να στείλουμε όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα Αρετής, Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Των αξιών που μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την ανθρωπότητα», τονίζει σε δήλωση της η κυρία Βαρδινογιάννη.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies